Третьякова - через два тижні після смерті Полякова: вибачатися готова тільки перед його родиною

Нардеп погодилася поговорити з журналістами в Раді.  

sluga-narodu.com

Галина Третьякова ("Слуга народу") через майже два тижні прокоментувала свої слова про смерть Антона Полякова ( "За майбутнє"). Народний депутат, глава комітету Верховної Ради з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів не вважає, що її слова були неетичними, але визнала, що "підставила" фракцію.

- Мені пред'являють, що я ненавиджу людей. Це не так. Я не раділа смерті людини. Я поважаю ворогів. Я не бажаю нікому смерті. Наступного разу я напишу те, що вважатиму за потрібне відповідно до моєї моралі, - повідомила Третьякова журналістам в кулуарах парламенту.

Нардеп дорікнула іншим парламентаріям, що її слова з фракційного чату вирвали з контексту і оприлюднили. Вона впевнена, що в особистому листуванні інші політики також не приховують своїх почуттів.

Третьякова заявила, що тиждень мовчала, аби не зачіпати почуття родичів Полякова. Вибачатися за свої слова "слуга народу" готова тільки перед його родиною, але не перед суспільством. Нардеп також поміркувала про смерть, заявивши, що у неї є законопроект про евтаназію, який вона ще не реєструвала. Галина Третьякова сказала, що не хоче, аби її близькі плакали, коли вона піде з життя.

8 жовтня, в день смерті члена депутатської групи "За майбутнє" Антона Полякова, виключеного до цього з фракції "Слуга народу", Галина Третьякова у фракційному чаті "Слуги народу" написала: "Одним ворогом менше". Її повідомлення процитували з трибуни Ради колеги Полякова по групі "За майбутнє". Пізніше скрін повідомлення розлетівся по телеграм-каналах.

Нардепи запропонували усунути Третьякову від участі в п'яти засіданнях або зняти з поста глави комітету. Однак 19 жовтня, коли парламент знову став працювати у залі, в комітеті з питань регламенту і депутатської етики заявили, що звернень з приводу Третьякової не отримували.