Яловичина «Веллінгтон»
ТРЕБА (на 4 порції):
- 800 - 1000 г яловичої вирізки
- 400 г печериць
- 200 г шинки пармської або бекону
- 500 г готового листкового тіста
- 2 ст. ложки англійської гірчиці
- 2 жовтки
- 1 ст. ложка борошна
- 2 ст. ложки рослинної олії
- дрібка солі
- чорний перець.
ГОТУЄМО:
- Промиті гриби ріжемо і мелем в блендері. На гарячій сковороді протягом 10 хвилин випаровуємо з грибів воду, помішуючи. Даємо охолонути.
- Вирізку солимо-перчимо і швидко обсмажуємо на розпеченій сковороді з невеликою кількістю масла, запечатуючи шматок з усіх боків. Прибираємо м'ясо злегка охолонути і змащуємо гірчицею.
- Стіл застилає харчовою плівкою. Викладаємо внахлест скибочки пармської шинки або бекону. Зверху - грибну пасту (до речі, її називають дюксель) і яловичину. Піднімаючи плівку, акуратно загортаємо м'ясо в рулет. Притискаємо руками. Прибираємо в холодильник на півгодини.
- Тісто розгортаємо в прямокутник товщиною 4 мм. З рулету обережно знімаємо плівку і кладемо в центр прямокутника. Тісто навколо змащуємо жовтком (це допоможе склеїти краю).
- Загортаємо рулет в тісто і викладаємо на деко. Зверху робимо косі надрізи і змащуємо жовтком.
- Ставимо в духовку при температурі 200 ° С на 20 хвилин. Потім зменшуємо вогонь до 180 ° С і запікаємо ще 15 хвилин.
- Виймаємо деко і даємо страви відпочити 15 хвилин. Нарізаємо яловичину «Веллінгтон» на медальйони (як батон) і подаємо.
Йоркширський пудинг Гаррі Поттера
Знамениті кекси-стаканчики. Їх їдять, начинивши чимось смачненьким. Наприклад, Гаррі Поттер в книжках Джоан Роулінг обожнював йоркширський пудинг з м'ясним соусом або копченої оселедцем, який подавали у свята в школі чарівників Хогвартс.
ТРЕБА (на 12 шт.):
- 4 яйця
- 200 мл молока
- 200 г борошна,
- дрібка солі
- соняшникова олія
- форма для кексів.
Для начинки:
- 150 г м'якого сиру
- 1 ч. Ложка лимонного соку
- 1/2 ч. Ложки тертого хрону
- пара гілочок кропу
- 12 невеликих скибочок шинки.
ГОТУЄМО:
- Чотири яйця б'ємо у велику миску і гарненько працюємо віночком.
- Додаємо молоко, просіяне борошно і сіль. Ретельно вимішуємо рідке тягуче тісто і переливаємо в кухоль з носиком (щоб потім було зручніше заповнювати форму).
- У кожну клітинку форми для кексів наливаємо 1 см рослинного масла і ставимо в духовку на 15 хвилин при температурі 190 ° С.
- Виймаємо форму з духовку і наливаємо тісто в гаряче масло до країв. Будьте уважні!
- Випікаємо при тій же температурі 20 - 25 хвилин. Під час випічки пудинги немов вистрибують з форми, збільшуючись в розмірі.
- Начиняємо йоркширські пудинги сумішшю м'якого сиру, кропу, тертого хрону і лимонного соку, приклавши згорнутий пелюстка шинки. А можна використовувати іншу начинку на ваш смак.
Перловий суп з шинкою і овочами
Для цього вам буде потрібно 2,3 кілограма шинки - залиште її на ніч у холодній воді, щоб позбутися від зайвої солі, потім злийте воду, зваріть шинку і дайте охолонути. Для супу знадобляться: літр курячого бульйону, стебло селери, три моркви, два-три стебла цибулі-порею, 100 г перловки, 400 г зеленого горошку, лаврове листя, петрушка і м'ята. Овочі тонко наріжте і обсмажте в олії, додайте шинку, промиту крупу і бульйон. Варіть на повільному вогні 3 години, потім додайте горошок. Доведіть до кипіння і приправте петрушкою і м'ятою.
Запечена свинячий отруб
Для приготування карбонаду потрібне свіже свинячий отруб з приємним рожевим відтінком вагою 1,2 - 1,5 кг. Натираємо його сіллю, чорним перцем і каррі і залишаємо маринуватися на годину. Потім поміщаємо отруб в рукав для запікання, додаємо лавровий лист і 100 мл води. Готуємо годину в духовці при температурі 200 градусів. У підсумку ви отримаєте соковите м'ясо, яке потрібно охолодити і тонко нарізати. До речі, цей вид продукту зі свинини вважається майже дієтичним, тому його можна використовувати і для приготування сендвічів дітям.
Десерт «Ітонський безлад»
Ітонський коледж - це знаменита приватна школа для хлопчиків поблизу Лондона, частенько поставляє королівству прем'єр-міністрів. А десерт зовсім простенький, але дуже смачний.
ТРЕБА (на 4 порції):
- 300 г свіжої або замороженої полуниці (або інших ягід)
- 200 мл вершків для збивання
- 6 безе
- 1 ст. ложка цукрової пудри
- 1 ст. ложка апельсинового лікеру (тільки для дорослої версії, додавати необов'язково).
ГОТУЄМО:
- Половину полуниці розминаємо, половину ріжемо на шматочки. Посипаємо цукровою пудрою, ароматизуючи лікером.
- Вершки збиваємо до м'яких піків.
- Безе розламуємо на шматочки.
- Хаотично розкладаємо інгредієнти по креманкам або стаканчиках.