У Києві під час пожежі в квартирі загинув відомий вчений Юлій Мільман з дружиною

Обставини трагедії уточнюються.

nas.gov.ua

У Києві в результаті пожежі в квартирі дев'ятиповерхового будинку загинули двоє людей - літнє подружжя. Обставини трагедії з'ясовують правоохоронці. Про це 19 жовтня повідомляє пресслужба ДСНС в Києві.

- 19 жовтня о 10:47 в оперативно-координаційний центр ГУ ДСНС України в м.Києві надійшло повідомлення про пожежу на вул. Семашка, 21 у Святошинському районі столиці, - йдеться в повідомленні.

Пожежа виникла в житловому приміщенні на восьмому поверсі багатоповерхового будинку. О 11:21 пожежа була локалізована на площі 10 кв. метрів, а о 11:45 - ліквідована. З вогнем боролися 16 рятувальників. Причину загоряння з'ясовують правоохоронці. Попередня версія - сталося коротке замикання обігрівача.

Колега загиблого в коментарі телеканалу "Україна 24" розповіла, що загинув професор, доктор фізико-математичних наук Юлій Мільман.

- Загинув член-кореспондент, професор, який 60 років пропрацював в системі Академії наук України, Юлій Вікторович Мільман. Він працював дистанційно, але ще вчора весь день провів на роботі, - зазначила співрозмовниця.

На даний момент офіційно інформацію про особу загиблого не підтвердили в поліції або НАН України. Однак, як стало відомо ТСН, на місце трагедії приїхав племінник загиблого вченого. Також через загибель батьків до України повертаються діти жертв пожежі, що живуть за кордоном.

ДОВІДКА

Академік Юлій Мільман народився 19 серпня 1930 року в Харкові. Він навчався в столичному Політехнічному інституті. У 1961-1973 працював в Інституті металофізики АН УРСР, з 1973 - в Інституті проблем матеріалознавства НАН України, де з 1977 обіймав посаду завідувача відділом.

За свою кар'єру він написав праці в галузі фізики міцності важкотопких металів і сполук, алмазу, високоміцних алюмінієвих сплавів, квазікристалів і аморфних сплавів.

У 1987 році став лауреатом премії імені Євгена Патона за цикл робіт з дослідження закономірностей формування структури і механічних властивостей важкотопких металів і сплавів на їх основі, отримав державну премію УРСР в галузі науки і техніки. У 2004 році став лауреатом премії імені Трефілова за роботу "Структурні основи формування високоміцних станів", а в 2012 році отримав звання "Заслужений діяч науки і техніки України".