Глава Пентагону заявив, що Росія розв'язала війну на Донбасі

Ллойд Остін закликав РФ припинити війну на Донбасі і припинити дестабілізацію в Чорному морі.

mil.gov.ua

Глава Пентагону Ллойд Остін заявив, що збройний конфлікт на Донбасі розв'язала Росія. Він закликав РФ негайно зупинити війну на сході, засудив окупацію Кримського півострова і заявив про необхідність зупинити російську дестабілізацію в Чорному морі і хакерські атаки відносно США. Про це керівник оборонного відомства США повідомив на брифінгу в Києві 19 жовтня.

- Давайте чітко говорити, що Росія почала цю війну, і Росія є тим каменем, який перешкоджає мирному врегулюванню. Вони почали порушувати територіальну цілісність і суверенітет України, - сказав Ллойд Остін.

Він уточнив, що США продовжать надавати Україні необхідну підтримку в конфлікті з Росією.

- Ми будемо з нашого боку робити все можливе, щоб підтримати Україну, розвивати її здатність захищати свою територіальну цілісність і недоторканність, - заявив міністр оборони США.

Ллойд Остін закликав РФ припинити війну на Донбасі, припинити дестабілізацію в Чорному морі і вздовж українських кордонів, а також  зупинити кібератаки на США та їх союзників.

- Президент Байден під час візиту президента України Зеленського в Вашингтон зазначив, що наша підтримка українського суверенітету є непохитною. Ми засуджуємо окупацію Криму і закликаємо Росію припинити війну на сході, зупинити дестабілізацію дій в Чорному морі і вздовж кордонів України і зупинити кібератаки проти США та наших союзників і партнерів, - сказав Остін.

Міністр оборони США зазначив, що з 2014 року США виділили понад $2,5 млрд для Збройних сил України для забезпечення територіальної цілісності країни і захисту її територіальних вод.

Повідомляється, що на зустрічі Ллойд Остін і Андрій Таран обговорили зміцнення партнерства в Чорноморському регіоні, щоб протистояти діям РФ.

- Ми надаємо допомогу у всіх регіонах на регулярній основі, і це наше зобов'язання перед нашими партнерами. І ви можете очікувати, що ми будемо продовжувати нашу підтримку. Цей регіон є дуже важливим для нас, і ми продовжимо нашу підтримку нашим партнерам для забезпечення безпеки в цьому регіоні, - підвів підсумок зустрічі Остін. - Сьогодні ми обговорили зміцнення нашого партнерства в Чорноморському регіоні з нашими партнерами, щоб протистояти діям Росії з дестабілізації. Ми підтримали Україну разом з Грузією, Румунією, Болгарією. Ми зрозуміли важливість партнерства та союзництва між союзниками і партнерами для того, щоб стримати російську агресію.

Раніше Ллойд Остін заявив, маючи на увазі Росію, що ніякі треті країни не мають права впливати на рішення України про вступ до НАТО.