Глава Пентагону натякнув, що Росія не має права вето у питанні вступу України до НАТО

Ллойд Остін висловив незаперечну підтримку українському суверенітетові.

Википедия.

Жодні треті країни не мають права впливати на визначення Україною своєї майбутньої зовнішньої політики. Про це 19 жовтня після зустрічі з главою Міноборони України заявив глава Пентагону Ллойд Остін, коментуючи реакцію Росії на можливість вступу України до НАТО. Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

- Жодна третя країна не має права вето на вступ до НАТО. Україна, як я вже зазначив, має право визначати свою майбутню зовнішню політику без зовнішнього втручання. Я скажу, що наша підтримка українського суверенітету є непохитною, і ми будемо продовжувати працювати разом для того, щоб запевнити, що ми в правильному місці, і Україна може себе захистити, - сказав Остін.

Раніше прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що вступ України до НАТО став б найгіршим сценарієм для Росії.

- Це сценарій, який виходить за червоні лінії національних інтересів Росії. Це той сценарій, який може змусити Росію вжити активних заходів для забезпечення власної безпеки, - підкреслив Пєсков.

У свою чергу глава МЗС України заявив, що «Росія не має права голосу в дискусії про майбутнє членство України в Альянсі». Коментуючи слова Пєскова, Дмитро Кулеба зазначив, що думка Росії про вступ України до НАТО нікому не цікава.