Суддя проекту "МастерШеф" Володимир Ярославський здивував підписників рецептом кетчупу на основі слив (а їх зараз на ринках все ще багато - можна експериментувати). Як його приготувати, кухар розповів докладно і з відео в своєму інстаграмі 18 жовтня.
- Чому кетчуп - тому що з відповідним ароматом, який дарують правильні спеції.
І з дуже схожим смаком, і навіть за кольором схожий. Але завдяки сливам немає крохмалю і є особливі нотки смаку, - пояснив Ярославський.
Інгредієнти:
- 700г очищених слив сорту «Угорка»
- 200г томат червоний
- 3 зубки часнику
- 70г цукру
- 3 столові ложки оцту з сидру (можна замінити на яблучний або винний)
- Сіль за смаком
- 50г води
- Розмарин і чебрець (кмин) - трохи
- Кориця - велика паличка
- Гвоздика - 15 шт
- Мелений імбир - за бажанням
- Чорний і запашний перець, паприка.
готуємо:
Приготування, як обіцяє Володимир Ярославський, досить просте:
- Очистити сливи від кісточок і покласти в сотейник.
- Додати томат шматочками, часник, цукор, оцет, сіль, воду, розмарин і чебрець. Покласти паличку кориці.
- Поставити все на плиту на середній вогонь, довести до кипіння і тушкувати вже на меншому вогні приблизно 45 хвилин, періодично помішуючи. Порада: беремо дерев'яну лопатку і перевіряємо дно сотейника, щоб сливи не приставали до дна - тому що суміш може підгоріти.
- Коли все уварилося, випарувалося, зменшилося майже вдвічі, беремо корицю і трави і пробиваємо суміш блендером - в однорідну масу.
- Обов'язково перетираємо все через сито, його можна брати не дуже щільне.
- Додаємо спеції - ті, що залишилися. Ще раз пробуємо - можливо, треба додати цукру або кислоти (сливи можуть відрізнятися за смаком), також дивимося на консистенцію - чи досить випарили вариво. І ще раз прогріваємо суміш хвилин 5-10 на дуже помірному вогні. Якщо хочете, щоб не було залишків гвоздики - пропустіть відразу ж через сито. Або просто охолодіть, і приємного апетиту.
- Якщо у вас оцет не з сидру - візьміть свого трохи менше. Краще додати потім ще (разом зі спеціями). Ще можна додавати мед.
Раніше Володимир Ярославський публікував рецепт домашнього майонезу, а також розповів про секрети закваски і дав ульотний рецепт сирників. У свою чергу, Ектор Хіменес-Браво поділився рецептом шарлотки з яблуками, гарбузового кексу і американського печива.