Путін заявив, що російська мова об'єднує країни СНД

Російський лідер вважає, що трудові мігранти повинні також володіти російською мовою.

reutersconnect.com

Президент Росії Володимир Путін заявив, що країни Співдружності Незалежних Держав скріплює "спільна історія, духовне коріння, глибоке переплетення культур, звичаїв, традицій" і російська мова. Про це пише " Інтерфакс ".

- Я хочу зараз висловити слова подяки Олександру Григоровичу (президент Білорусі Олександр Лукашенко - ред.) за те, що він на цьому наголосив - російська мова є об'єднуючою силою, скріплює єдиний цивілізаційний простір на території СНД, -заявив Путін в ході засідання Ради глав держав СНД.

Як зазначив Путін, в Росію приїжджає велика кількість трудових мігрантів з країн СНД. За його словами, іноземці також повинні знати російську мову, щоб "не тільки заробляти в Росії гроші, а й жити повноцінним життям".

- І для вас, і для нас важливо, щоб люди адаптувалися, легко входили в нормальне життя в Росії, ну, як мінімум, російську мову потрібно знати, потрібно розуміти, що таке Росія, що таке культура Росії, взаємини між народами Росії, та й колишнього Радянського Союзу, - підкреслив він.

Також лідер РФ нагадав, що в 2023 році в країнах СНД буде проведено Рік російської мови, як мови міжнаціонального спілкування.