Нейромережа знайшла в картині Пікассо таємне зображення

"Пасхалкою" виявилася оголена жінка.

скріншот

Під відомим всьому світові шедевром Пабло Пікассо «Сніданок сліпого» (1903 рік) виявили приховане зображення. Малюнок під малюнком був захований від очей людей протягом 118 років. Однак його змогла визначити і показати нейромережа Oxia Palus.

Це - зображення оголеної жінки, що сидить навпочіпки, яку також можна знайти на картині художника "Життя" і на декількох ескізах. Нове полотно отримало свою назву - «Самотня оголена, яка присіла».

Компанія Oxia Palus використовує сучасні технології для відновлення втрачених творів мистецтва. Пікассо зафарбував фігуру при створенні «Сніданку сліпого», швидше за все, через бідність в той період своєї творчості. "Одиноку оголену" частково виявили за допомогою накладеного рентгенівського флуоресцентного зображення (XRF), а штучний інтелект Oxia Palus повернув приховану картину. Компанія використала XRF-візуалізацію і обробку зображень, щоб знайти обриси прихованого зображення, а потім навчила штучний інтелект додавати мазки до портрету в стилі Пікассо.

Потім штучний інтелект згенерував карту висот мазків, щоб додати малюнку текстуру, і роздрукував зображення на полотні за допомогою технології 3D-друку.

Оголена фігура жінки відноситься до «Блакитного періоду» Пікассо, який був на самому початку кар'єри художника.