На Донбасі отримав поранення український воїн

ООС

За поточну добу на Донбасі російські військовослужбовці чотири рази порушили домовленості про припинення вогню, поранивши українського захисника. Про це повідомляє пресслужба штабу Операції об'єднаних сил.

- В результаті ворожого обстрілу один військовослужбовець Об'єднаних сил отримав поранення. Воїну надали невідкладну домедичну допомогу та евакуювали до лікувального закладу. Стан його здоров'я - задовільний, - зазначено в повідомленні.

За даними штабу, противник тричі обстріляв з великокаліберних кулеметів, стрілецької зброї і гранатометів різних систем українські позиції в районі Південного. Поблизу Кримського ворог вів вогонь зі стрілецької зброї.

- Українські захисники відкривали вогонь, чим змусили супротивника припинити вогневу активність. Ситуація в районі проведення операції Об'єднаних сил залишається контрольованою. Українські підрозділи продовжують виконувати завдання з відбиття і стримування збройної агресії Російської Федерації, - підкреслили в штабі.

Йдеться про домовленості, які були прийняті учасниками Тристоронньої контактної групи в липні 2020 року. Дана угода передбачає дотримання сторонами режиму припинення вогню на Донбасі. Незважаючи на домовленості, ворог неодноразово обстрілював українські війська, застосовуючи заборонену зброю.