Відстороненого главу правління Укрексімбанку відправили під нічний домашній арешт

Запобіжний захід Євгену Мецгеру обрав Голосіївський районний суд Києва.  

Фейсбук Мецгера

Відстороненого главу правління Укрексімбанку Євгена Мецгера відправили під нічний домашній арешт. Запобіжний захід йому обрав Голосіївський районний суд Києва, повідомляє " Сегодня ".

Мецгеру інкримінують перешкоджання законній професійній діяльності журналістів та незаконне утримання людей (ч.ч. 1, 3 ст. 171, ч. 2 ст. 146 КК України).

Керівнику пресслужби банку Володимиру Пікалову також обрали запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту. Суд повинен визначити запобіжний захід для керівника служби безпеки банку Ігоря Тельбізова.

4 жовтня журналісти програми «Схеми» заявили в поліцію про напад на знімальну групу під час інтерв'ю в кабінеті голови правління державного банку. На опублікованому програмою відео Мецгер, Пікалов та Тельбізов утримують оператора і журналіста в кабінеті, поки айтішники банку не видалять записи з їх камери (їх потім відновили). Інтерв'ю попросили перервати через неузгоджене питання про кредит фірмі, яка веде діяльність в так званій "ДНР".

Через суспільний резонанс Євгена Мецгера усунули, ще двох "героїв" відео звільнили. В Укрексімбанку заявили, що до документів, які цікавили журналістів, питань немає, а можливою роботою фірми в "ДНР" повинна займатися СБУ.