В "ЛНР" закрили останній пункт пропуску: кому дозволять в'їзд і виїзд

Нові правила будуть діяти до 10 листопада.

Цензор.Нет

Єдиний працював пункт пропуску "Станиця Луганська" в так званій "Луганської Народній Республіці" з 9 жовтня буде закритий. Про це повідомляють "Новости Донбасса".

- Це міра вимушена, вона необхідна, і її дія буде продовжена до 10 листопада 2021 року, тобто, протягом місяця. Це той час, якого, як ми сподіваємося, нам буде достатньо для того, щоб зупинити зростання інфекційного процесу, - заявила так званий "міністр охорони здоров'я в ЛНР" Наталія Пащенко.

За її словами, на територію так званої "ЛНР" нібито в більшості випадків коронавірус поширюється від людей, які прибули з підконтрольною Україні території. Пащенко стверджує, що мова йде про літніх людей, які «безперервно здійснюють міграцію з метою отримання пенсійних виплат».

Згідно з новими правилами, з 9 жовтня по 10 листопада виїзд громадян з місцевою реєстрацією з так званої «ЛНР» на підконтрольну Україні територію буде проводитися на підставі списків, сформованих робочою групою. Підставою для поїздки можуть стати: лікування (реабілітація), навчання, догляд за близьким родичем або обставини, пов'язані з похованням родича. Виїзд громадян з пропискою на підконтрольній Україні території не обмежується.

Кому дозволять в'їзд в так звану "ЛНР":

На територію "ЛНР" пропустять громадян без місцевої прописки при наявності однієї або декількох причин:

У той же час у в'їжджають громадян мають бути відсутні ознаки коронавирусной інфекції. В іншому випадку - їх не пропустять на територію "ЛНР".

Що стосується громадян з місцевою пропискою в "ЛНР" - їм в'їзд не обмежуватиметься, але при наявності підвищеної температури або позитивного тесту на коронавірус їх відправлять на примусову госпіталізацію. Якщо у в'їжджають громадян немає ознак коронавируса і є негативний тест, зроблений не пізніше ніж за три дні до поїздки, від самоізоляції вони звільняються. У кого тесту не буде - 14 днів потрібно посидіти вдома.