Суддя "МастерШеф" Ектор Хіменес-Браво показав на відео, як приготувати шарлотку з яблуками - чудове блюдо, яке найкраще виходить зі свіжим урожаєм восени. Рецепт запальний шеф-кухар опублікував 8 жовтня в Інстаграм, зазначивши, що шарлотка - то саме блюдо, яке створює затишок будинку.
Інгредієнти на діаметр 22 см:
- Яблука (бажано кислі) - 500-600 гр
- Цукор - 160 гр
- Борошно - 160 гр
- Яйця - 4 великі (5 маленьких)
- Сіль - 1 щіпка.
готуємо:
Нарізаємо яблука дольками або кубиками. Яблука краще брати кислих сортів.
Збиваємо яйця з цукром і 1 щіпкою солі в світлу густу масу. Щоб переконатися, що маса вже добре збили, проведіть лінію віночком, якщо вона залишається видимої протягом 1-2 секунд, а потім розтікається, то яйця з цукром вже добре збиті. Якщо ж вона відразу розтікається, то потрібно збивати ще.
Просіваємо борошно в яєчно-цукрову суміш і акуратно перемішуємо лопаткою рухами знизу вгору. З бісквітним тестом потрібно працювати обережно, щоб зберегти по максимуму його легкість.
Форму вистелити пергаментом або змастіть вершковим маслом, пріпиліте борошном. Виливаємо ½ частину тесту, викладаємо половину яблук, зверху залити тестом і викласти залишилися яблука.
Якщо нарізати яблука кубиками, то можна їх додати в тісто, акуратно перемішати і потім викласти всю масу в форму для випікання.
Випікати протягом 25-40 хвилин при температурі 180 градусів. Кожна духовка пече по-різному, перевіряйте готовність дерев'яною шпажкою.
Раніше Володимир Ярославський публікував рецепт домашнього майонезу, а також розповів про секрети закваски і дав улетний рецепт сирників. У свою чергу, Ектор Хіменес-Браво поділився рецептом швидких і смачних ріжків з кремом, гарбузового кексу і американського печива.