«На свободу - з чистою совістю»: як вітали Дмитра Разумкова

8 жовтня колишній глава Верховної Ради відзначав день народження.

Прядко Денис/УНІАН

У день свого 38-го дня народження ексспікер Верховної Ради України Дмитро Разумков отримав сотні привітань наживо і на своїх сторінках в соцмережах. Причому в цьому році він отримав набагато більше привітань, ніж в минулому, а в 2019-му, судячи з усього, Разумков не поставив на своїй сторінці в фейсбуці дату народження, тому теплі слова посипалися вже на наступний день після його подяки «за привітання і підтримку, це дуже важливо для мене ».

В рядах поздоровників 8 жовтня зазвичай панує різноманітність, Дмитра Разумкова вітають політики і журналісти, адвокати і податківці... Побажання стандартні - багато сил і здоров'я, натхнення та перемог, часто колишнього спікера жартома вітають «з новим роком». Більшість обмежується коротким «Вітаю!» або «З днем народження!».

В 2021-му, після відставки Разумкова з поста спікера Ради, за кілька годин до його дня народження, в привітання вплелися нові ноти. Так, до Разумкова продовжують звертатися «пан голова», а також - «майбутній президент», «вперед і вгору!», «попереду - нові перемоги».

Втім, сам Дмитро Разумков і ініціював такі поздоровлення, сказавши фразу: «Раніше говорили - з голови Ради ніхто не ставав президентом. Але цей запобіжник ми сьогодні прибрали ». Багато хто розцінив це як однозначний посил - Разумков йде в президенти України.

Першими Разумкова з 38-м днем народження привітали народні депутати з різних партій: Алена Шкрум, Вікторія Пташнік, Олена Кондратюк, Ігор Фріс, Андрій Клочко, Андрій Шевченко, Антон Моргун, політик Зорян Шкіряк, політтехнолог Олег Постернак та інші. Особливе привітання прилетіло зі сторінки «Команда Зеленського Латвія»: «Вітаю! Все вийде, підбирайте команду! »