Після витівки Третьякової півтора десятка депутатів вийшли з чату "Слуги народу"

Олександр Качура вважає, що вибаченнями колезі по фракції не обійтися.

FB \Галина Третьякова

Частина колег Галини Третьякової по фракції "Слуга народу" отписалась від партійного чату після коментарів, які дозволила собі депутат з приводу смерті Антона Полякова. Про це Качура розповів в кулуарах парламенту, передає видання " Вести ".

- Я і ще десь 15 колег пішли з цього чату, - заявив Олександр Качура.

Парламентарій вважає, що "якщо в чаті таке починають писати", то він в принципі не потрібен. Що ж стосується покарання для колеги, то він вважає - вибаченнями в цій ситуації не обійтися.

- При всій повазі до Галини Третьякової, тут потрібно про людські цінності говорити, і я чую, що зараз по залу люди кажуть, що треба відкликати її з поста голови комітету або навіть з фракції - це рішення буде прийматися на наступному засіданні фракції, - заявив депутат.

Що трапилося

На пленарному засіданні 8 вересня депутати від групи «За майбутнє» повідомили, що в партійному чаті «Слуги народу» Галина Третьякова відреагувала на смерть парламентарія Антона Полякова словами «Як на мене, то це мінус один ворог. Зовсім добре ». І замість того, щоб вибачитися Третьякова, заявила, що їй ніхто не може «накидати хустку на рот», а пізніше додала, що плакати вона буде тільки в разі смерті колег по фракції.

З парламентської трибуни голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія заявив, що про померлих «або добре, або ніяк». А його заступник Олександр Корнієнко в кулуарах повідомив журналістам, що на найближчому засіданні фракції «питання Третьякової» буде обговорено і прийнято політичне рішення. Частина «слуг» вимагають виключення Галини Третьякової з фракції, але офіційно в парламенті виступають за звільнення Третьякової з посади голови комітету і "бан" на 5 пленарних засідань.