Кубинська збірна з бейсболу втекла до Мексики

Дванадцять кубинських бейсболістів втекли під час молодіжного Кубка світу, який проходить в Мексиці.

Вікіпедія

Дванадцять кубинських бейсболістів втекли під час молодіжного Кубка світу, який проходить в Мексиці, - повідомляє semana.com.

За словами офіційних осіб, це  наймасовіша втеча спортсменів з Куби за багато років, чиновники описали цей вчинок втікачів "мерзенним". Всі інші учасники команди, яка спочатку складалася з 24 осіб, повернуться на батьківщину в понеділок.

Це далеко не перший такий випадок, пов'язаний з кубинськими бейсболістами. Місцеві спортсмени перманентно пропадають під час змагань, щоб підписати контракти з клубами професійної бейсбольної ліги MLB. Все через скрутне економічне становище на Кубі.

Пару років тому Дональд Трамп розірвав угоду, що дозволяла деяким кубинським бейсболістам підписувати контракти з клубами MLB. Таким чином експрезидент США мав намір підштовхнути комуністичний уряд Куби до реформ. Ця угода дозволяла спортсменам не переховуватися і не виїжджати з Куби нелегально.

У січні цього року під час відбіркового поєдинку на Олімпійські Ігри у Флориді 22-річний Сезар Прієто, одна з зірок бейсболу, теж не повернувся в розташування своєї збірної.