"Батьківщина" - про голосування за відставку Разумкова: Не інтрига і не коаліція зі "Слугою народу"

Партія дала голоси, так як за спікера приймали закони, які критикувала політсила Тимошенко.  

"Батьківщина" голосувала за відставку Дмитра Разумкова, так як під його головуванням Верховна Рада приймала всі ті закони, які критикувала партія. Про це йдеться в заяві політичної сили Юлії Тимошенко.

- Голосування за відставку Разумкова - це наша оцінка діяльності «слуг народу» за останні два роки, - сказано на сайті партії.

У політсилі спростували слова Разумкова, що у Верховній Раді утворилася нова коаліція зі "Слуги народу" і "Батьківщини".

- Ми не беремо участі ні в інтригах, ні в «нових коаліціях». І Дмитро Разумков, який голосно заявив про нібито нашу участь в новій більшості, прекрасно знає, що це не так. Шкода, що самостійний політичний шлях він починає з такої примітивної брехні, - заявили у Тимошенко.

В кінці заяви "Батьківщина" висловилася за дострокові вибори парламенту.

Як передає кореспондент "КП" в Україні ", заступник голови фракції" Батьківщина "Сергій Соболєв сказав в кулуарах Верховної Ради, що їх політсила не голосуватиме за призначення спікером Руслана Стефанчука, якого на місце Разумкова висунула" Слуга народу ".

Глава фракції "Слуга народу" Давид Арахамія і лідер однойменної партії Олександр Корнієнко запевнили ЗМІ, що з "Батьківщиною" про голосування не домовлялися. Дмитро Разумков на своєму брифінгу заявив, що з ранку знав, що партія Тимошенко дасть голоси.

Дмитра Разумкова відправили у відставку 284 голосами. "Слуги народу" дали 215 голосів, "Батьківщина" - 20, "За майбутнє" - 19, "Голос" - 6, "Довіра" - 18, позафракційні депутати - 6. Лідера "Батьківщини" Юлії Тимошенко на засіданні в четвер не було. Якщо "За майбутнє" і "Довіра" часто приєднувалися до голосування "слуг" для необхідного мінімуму, то сьогоднішнє голосування "Батьківщини" здивувало журналістів.