Розслідувачі назвали справжнє ім'я серійного вбивці Зодіака

Команда The Case Breakers показала його світлину.

thecasebreakers.org

Група розслідувачів зі США The Case Breakers стверджує, що встановила, хто був загадковим серійним вбивцею Зодіаком, який вбив п'ятьох людей, хоча той сам стверджував, що розправився з 37. Вони вважають, що ним був маляр на ім'я Гері Френсіс Пост, який помер у 2018 році.

- Вбивця Зодіак був пов'язаний із п'ятьма вбивствами, що відбулися у 1968 і 1969 роках в районі Сан-Франциско. На відміну від більшості серійних вбивць, Зодіак знущався над владою, використовуючи складні шифри в листах, які зазвичай відправляються до газет та правоохоронних органів. Вбивства лягли в основу книг, фільмів і документальних фільмів, а любителі та професійні слідчі вивчали справу, намагаючись викрити вбивцю, - відзначили вони.

Ідентифікувати особу їм допомогли шрами на лобі Поста. На одній з його фотографій, знайдених в потаємній кімнаті чоловіка, помітили відмітини, які відповідають шрамам на фотороботі Зодіаку. Також в одному з зашифрованих листів вбивці літери повного імені Поста були ключем до розшифровки анаграми.

Команда The Case Breakers також вважає, що Пост вбив Чері Джо Бейтс 31 жовтня 1966 року в Ріверсайді, штат Каліфорнія. Її вважали шостою жертвою Зодіаку.

При цьому Бейтс і Поста пов'язує серія збігів: Пост був ветераном ВПС, проходив медичне обстеження у зв'язку з інцидентом з вогнепальною зброєю в лікарні, розташованій в 15 хвилинах від місця вбивства 18-річної дівчини. Там знайшли наручний годинник з бризками фарби, які, ймовірно, носив вбивця. А Пост фарбував будинки більше 40 років. Крім того, детективи виявили відбиток каблука черевика в стилі мілітарі, який за стилем та розміром відповідав тим, що були виявлені в інших місцях злочинів Зодіаку.

Команда The Case Breakers складається з більш ніж 40 колишніх слідчих правоохоронних органів, журналістів та офіцерів військової розвідки.