Омлетного кекси з шинкою і сиром
Візьміть їх на роботу або приготуйте на сніданок.
ТРЕБА (на 12 шт.):
- 60 г шинки або вареної ковбаси
- 150 г тертого сиру (краще моцарелла)
- 1 солодкий перець
- трохи зеленої цибулі
- 5 яєць
- 100 мл молока
- 2 ч. Ложки розпушувача
- 1 ч. Ложка сушеного чебрецю
- сіль
- перець
- рослинне масло (для змазування форми).
ГОТУЄМО:
- Шинку і перець ріжемо дрібними кубиками, додаємо сир і нарізану зелену цибулю.
- Цю суміш розкладаємо в осередку змащеній маслом форми (майже доверху).
- Окремо збиваємо яйця, додаємо молоко, розпушувач і чебрець, солимо, перчимо, розливаємо по осередках.
- Випікаємо в духовці 15 - 20 хвилин при 180 ° С до рум'янцю.
Кростіні з інжиром
Красиві італійські міні-бутерброди будуть доречні і на святковому столі.
ТРЕБА (на 8 шт.):
- 150 г свіжого інжиру
- 2 ст. ложки оливкової олії
- жменю листя руколи
- 20 г фундука або арахісу
- щіпка чорного перцю
- 150 г рікотти
- 1 свіжий невеликий багет (або інший ваш улюблений хліб).
ГОТУЄМО:
- Багет ріжемо навскоси товщиною 1,5 см (буде потрібно 8 скибочок), змащуємо оливковою олією і підрум'янюємо в духовці або на сухій сковороді.
- Горіхи крупно рубаємо і змішуємо з рікоттою, перчимо.
- Намазуємо горіхово-рікоттную пасту на хліб, кладемо зверху скибочки інжиру та листочки руколи.
Закуска з солодких перців
ТРЕБА (на 6 порцій):
- 6 великих солодких перців
- 3 зубчики часнику
- 2 ст. ложки соєвого соусу
- 2 ст. ложки оливкової олії
- 2 ч. Ложки меду
- 1/2 ч. Ложки сушеного орегано
- 1/2 ч. Ложки солі.
ГОТУЄМО:
- Перець запікаємо в духовці 30 хвилин при 180 ° С. Складаємо в каструлю і накриваємо кришкою, залишаємо на 30 хвилин. Потім очищаємо перці від шкірки, видаляємо насіння, нарізаємо перець смужками.
- Тиснемо часник, додаємо інші інгредієнти, перемішуємо.
- Змішуємо перець і заправку, даємо настоятися в холодильнику 2 години (якщо невтерпеж, можна їсти відразу).
- Подаємо як самостійну закуску зі свіжим хлібом або в складі брускетту.
Нут ти даєш
Каррі насправді ніяка не екзотика. Можете купити її у вигляді пасти. Або порошку. І тримайте під рукою - раптом захочеться чогось смачного, пряного, зігріваючого. Особливо якщо виявиться, що і кокосове молоко ви теж чогось купили. З цими двома продуктами в вашому розпорядженні безліч варіантів. Можна овочевий каррі зробити, можна з куркою або рибою. А ще є така штука - нут, він же турецький горох.
Багатьох насторожує, що його треба мало не на всю ніч замочити і тільки потім готувати. Відставити кулінарний песимізм! Консервований нут нам ідеально підійде, та ще й рідина з банки може стати в нагоді.
Але спочатку - цибуля. Ми його наріжемо і обсмажити на середньому вогні, потім додамо пару часточок часнику і приблизно столову ложку подрібненого імбиру (все-таки має в нашому каррі бути щось екзотичне). Все це перемішуємо і обсмажуємо ще пару хвилин. Після чого додаємо пару столових ложок порошку каррі (або стільки ж - пасти).
А тепер доведемо, що каррі - це ще і справа творча. У більшості класичних рецептів томати не беруть участь, але ми підемо своїм шляхом. Візьмемо середніх розмірів помідор, наріжемо його дрібним кубиком і додамо на сковорідку. Помідор пустить сік, нехай він випарується приблизно наполовину. Тепер саме час влити кокосове молоко (приблизно 300 мл) і дати йому покипіти хвилин 5. Викладаємо стандартну банку нуту, нехай тепер і він в цій суміші побуде хвилин 10 під нашим пильним контролем (помішувати все-таки потрібен час від часу).
Можна в самому кінці вичавити туди половинку лайма. А посипати кінзою просто-таки необхідно. І, звичайно, подаємо з простим вареним рисом. Для контрасту: пряне - нейтральне.
Зігрілися, підбадьорилися, продовжуємо радіти життю.