Юлія Пересільд про перші враження від МКС: Мені все ще здається, що я сплю

У космосі актриса і режисер Клим Шипенко проведуть 12 днів

Reuters

Російська актриса Юлія Пересільд, режисер Клим Шипенко і космонавт Антон Шкаплеров прибули на Міжнародну космічну станцію (МКС) для зйомок повнометражного фільму "Виклик". За словами Пересільд, їй досі важко повірити в те, що відбувається. Про це повідомляє ютуб- канал "Роскосмосу".

- Для нас сьогодні новим було все. Кожні 10 секунд приносили щось нове. Ми тільки зустрілися з усіма, хто живе на МКС вже давно. Зараз будемо знайомитися. Мені все ще здається, що я сплю, - поділилася артистка.

Екіпаж також розповів, що при зближенні з МКС у їх борту "Союз МС-19" відмовила система автоматичної стиковки, через що командир був змушений перейти на ручне управління. Як пишуть ЗМІ, причиною став збій в системі. Також повідомляється, що в проведенні ручного стикування космонавту Шкаплерову допомагала Пересільд, а Шипенко знімав те, що відбувається на камеру.

Очікується, що Пересільд і Шипенко проведуть на МКС 12 днів і знімуть 30-35 хвилин для фільму.

Картина "Виклик" розповідає історію про дівчину-хірурга, яка за місяць має підготуватися до польоту і відправитися на МКС для того, щоб допомогти хворому космонавту.

Юлії Пересільд 37 років. Актриса відома завдяки ролям у фільмах "Незламна", серіалів "Людмила Гурченко", "Єсенін", "Медіатор". Актриса була в стосунках з режисером Юрієм Учителем, від якого виховує двох дочок - 13-річну Анну і 8-річну Марію.

Климу Шипенку 38 років. Він лауреат кінопремії "Золотий орел". Відомий як режисер фільмів "Салют-7", "Холоп" і "Текст".

[Telegram post = "Kulturnaya_Prachechnaya/6972" desc = ""]