Лялька Барбі стала італійським астронавтом і вирушила в "космос"

Іграшку взяли з собою у тренувальний рейс.

Reuters

Виробник іграшок Mattel Inc, об'єднавшись з Європейським космічним агентством, випустили ляльку Барбі -космонавтку, щоб "запустити її в космос". Прототипом Барбі стала італійська астронавт Саманта Крістофоретті, яка вирушила разом з фахівцями Європейського космічного агентства в тренувальний рейс, пише Reuters.

Акція спрямована на те, щоб надихнути молодих жінок на кар'єру в сферах космосу, математики, інженерії та IT-технологій.

Надалі частина прибутку від продажу ляльки планується передати організації Women In Aerospace. Кошти підуть на стипендії дівчатам, що вивчають науку про космос. В рамках проекті на сайті ЄКА публікуються освітні матеріали з аерокосмічної галузі, адаптовані для школярів.

Астронавт Саманта Крістофоретті, яка стала прототипом ляльки Барбі, в липні наступного року відправитися на Міжнародну космічну станцію.

- Можливо, ця історія запалить іскру в серці якоїсь дівчини. Це було б неймовірно ", - прокоментувала вона акцію, додавши, що міні-Саманта вже має досвід перебування в невагомості.

44-річна Крістофоретті є володаркою рекорду тривалості польоту серед жінок - 199 діб 16 годин 42 хвилини, також їй належить рекорд тривалості польоту серед всіх астронавтів ЄКА.

Рані в Україні випустили ляльки Барбі, прототипами яких стали нардеп Яна Зінкевич, Alyona Alyona, Яна Зінкевич, Юлія Саніна, княгиня Либідь, княгиня Ольга, Берта Рапопорт та інші.

Барбі-космонавт вже побувала в "космосі"