Чернігівський суд відправив під варту чотирьох хлопців, які забили до смерті поліцейського

Зловмисникам загрожує до 15 років в'язниці або довічне ув'язнення.

МВС

Деснянський районний суд Чернігова обрав запобіжний захід чотирьом затриманим, серед яких - троє неповнолітніх, підозрюваних у вбивстві співробітника поліції. Всіх фігурантів взяли під варту терміном на 2 місяці. Про це повідомляє " УНІАН ".

- Запобіжний захід обрано чотирьох затриманих, з яких трьом неповнолітнім - їх підозрюють у вбивстві, а також 32-річному чернігівцю, який забрав сумку з речами одного з потерпілих. Прокуратура просила суд про утримання підозрюваних під вартою, незважаючи на жорстокість злочину і його резонансність, - заявив спікер Чернігівської прокуратури Валерій Литовченко.

За його словами, слідчі кваліфікували звинувачення підозрюваним про умисне вбивство за попередньою інформацією групою осіб, але в подальшому можлива його перекваліфікація - в залежності від участі кожного з підозрюваних у скоєнні злочину.

Йдеться про трагедію, яка сталася в ніч на 2 жовтня. У Чернігові біля одного з супермаркетів компанія хлопців по-звірячому побила двох поліцейських, які були не при виконанні, так як перебували у відпустці. В результаті 30-річний капітан поліції Артур Єрохін від отриманих травм помер. Другий потерпілий - 30-річний Володимир Савон госпіталізований з травмами обличчя, голови та струс головного мозку.

За даним фактом розпочато розслідування за п. 12 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу "Умисне вбивство, вчинене за попередньою змовою групою осіб". Санкція статті передбачає покарання від 10 до 15 років позбавлення волі або довічне ув'язнення.