На ремонт найбільшого механічного годинника Києва пожертвували кошти 243 людини

Активісти зібрали необхідну суму всього за місяць.

bigkyiv.com.ua

Збір коштів на ремонт годинника був оголошений наприкінці серпня. Наразі вже йдуть підготовчі роботи з відновлення, повідомив на своїй сторінці у Фейсбуці нардеп Роман Грищук.

"Ура! Є 200 000 гривен не відновлення найбільшого механічного годинника Києва. Місяць тому на свій день народження запустив збір коштів. Дякую кожному з 243 людей, які приєдналися до цього. Від 5 гривень до декількох тисяч. Відновлюємо годинник разом. Нині вже тривають підготовчі роботи, а найближчим часом запуск!" - підкреслив Грищук.

Він також пообіцяв зробити пам'ятну дошку, на яку нанесуть імена всіх меценатів.

Годинник знаходиться на фасаді шостого поверху Інституту історії України НАНУ на вул. Грушевського, 4, побудованого у 1960-х роках. У той же час там і було встановлено годинник. Він успішно працював до кінця Радянської епохи і зупинився на початку 90-х. Стрілки не рухаються вже 15 років.

На зібрані кошти активісти планують встановити новий надійний механізм, відновити циферблат годинника, підсвітити його і повернути йому "голос".

Раніше український колекціонер годин Андрій Боєчко розповів "КП" в Україні", як "здобув у бою" унікальний годинник з козаками, виготовлений для гетьмана Пилипа Орлика.