Соратниця Саакашвілі відвідала затриманого експрезидента, але не змогла дізнатися, як він потрапив до Грузії

Експрезидента відвідала депутат парламенту від опозиційної партії «Єдиний національний рух» Тіна Бокучава.

REUTERS

Затриманого в Тбілісі Міхеїла Саакашвілі відвідала депутат парламенту Грузії Тіна Бокучава. Колишній президент не розповів своїй прихильниці з опозиційної партії «Єдиний національний рух», як зміг потрапити на батьківщину.

- Він сказав мені, що приїхав до Грузії на законних підставах, дотримується всіх законів і процедури. Він не розповідає всі подробиці про те, як він потрапив в країну, але я вірю, що у ЗМІ буде можливість взяти у нього інтерв'ю, і якщо він вирішить за необхідне розповісти, то ви будете це знати, - цитують Тіну Бокучави в Фейсбуці Міхеїла Саакашвілі.

Міхеїла Саакашвілі затримали в Тбілісі 1 жовтня напередодні місцевих виборів. МВС Грузії також затримало власника тбіліської квартири, в якій правоохоронці знайшли третього президента. Йому інкримінується приховування злочину.

Яка відвідала Саакашвілі омбудсмен Грузії Ніно Ломджарія заявила, що він вважає себе політв'язнем і оголосив голодування.

У Грузії зараз перебувають мати Міхеїла Саакашвілі Гіулі Аласанія, колишня перша леді Сандра Рулофс і син колишній подружжя Ніколоз.

Як Міхеїл Саакашвілі потрапив до Грузії, де заочно засуджений і позбавлений громадянства, невідомо. МЗС України попросив про відвідування Саакашвілі українським консулом. У той же час Київ заявив про невтручання у внутрішні справи Грузії. Конфісковане за Петра Порошенка українське громадянство третьому президентові Грузії в 2019 році повернув Володимир Зеленський. Після цього Саакашвілі обійняв посаду глави Нацради реформ при президенті України.