"Слуга народу" з'їжджається до Трускавця: хто через Львів, хто - безпосередньо

УНИАН\Ратінский Вячеслав.

Депутати фракції "Слуга народу» почали прибувати до Трускавця на партійний захід: в суботу-неділю в готелі Rixos-Prykarpattya відбудеться виїзне засідання фракції за участю президента Володимира Зеленського. Як повідомляє 1 жовтня телеграм-канал Pavlovsky News, деякі "слуги народу" вирішили добиратися до Трускавця не поїздом, а літаком - через аеропорт Львова. Зокрема, так зробили глава податкового комітету Данило Гетманцев та депутат Андрій Мотовіловець, а також віце-прем'єр-міністр з питань європейської й євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанишина. "Слуги" і міністр вирушили зі Львова до Трускавця на автомобілях.

Гетманцев встиг прокоментувати журналістам питання збору підписів за зміну Разумкова на посаді спікера. Поки ще він не знає, на чому зійдуться "слуги" в обговоренні питання Разумкова, але в той же час розуміє позицію глави фракції СН Арахаміїя, який порушив це питання.

- У нас дуже багато питань, чому спікер Разумков змінив ту позицію, з якою ми йшли разом на вибори, - підкреслив Гетманцев. Також нардеп уточнив, що на зустрічі будуть підбиваити підсумки роботи "слуг" за два роки і визначати плани на майбутнє.

Видання " Бабель " повідомляє, що перша група парламентаріїв вже прибула до Трускавця. Журналістка Марія Жартовська сповістила, що на місці перша група нардепів - близько 50 осіб. Їх мають розселити в трьох готелях - «Міротель», Rixos-Prykarpattya і «Лісова пісня». Багато «слуг» добираються до Трускавця самостійно, тому приїдуть дещо пізніше. Депутати привезли з собою чохли з фраками, смокінгами і сукнями - адже на заході діє дрес-код.

Раніше в "Слузі народу" повідомили, що, на відміну від перших "зборів" фракції в Трускавці в 2019-му, це буде не навчальний інтенсив, а робоча нарада з президентом та представниками інши гілок влади. Серед важливих подій - двогодинна зустріч з президентом Володимиром Зеленським, яка має відбутися в суботу ввечері, проте поки ще немає точного часу її проведення. Буде і "силовий блок", куди поспілуватися із монобільшістю запрошені глави СБУ, НАБУ, НАЗК Генпрокуратури і ДБР. Також очікується лекція Тимофія Милованова, робота в підгрупах, підбиття підсумків і нагородження найпродуктивніших за підсумками парламентського сезону депутатів. А 30 вересня стало зрозуміло, що в Трускавці "слуги народу" будуть збирати підписи за відставку Дмитра Разумкова (сам він запрошення на захід так і не дочекався).