Саркозі подав апеляцію на рішення суду про позбавлення його волі на рік

Політик заявив, що не можна карати за те саме двічі.

REUTERS

Експрезидент Франції Ніколя Саркозі подав апеляцію на рішення суду про позбавлення його волі на рік. Політик в своєму твіттері заявив, що буде вести боротьбу до кінця.

- Я подав апеляцію, щоб суд іншої інстанції вирішив спір. І я піду до кінця цим шляхом, який виходить за рамки мого особистого випадку, так як кожен може одного разу зіткнутися з несправедливістю, - написав Саркозі.

Він додав, що «не можна карати двічі за одне й те саме».

- Я просто прагну, щоб законодавство здійснювалося щодо мене так само, як по відношенню до будь-якого іншого підсудного, - підкреслив експрезидент.

Напередодні Паризький виправний суд визнав Саркозі винним в незаконному фінансуванні передвиборчої кампанії в 2012 році. Політика засудили до домашнього арешту і носіння електронного браслета. Сам експрезидент на заключному засіданні не був присутній.

Крім Саркозі у справі проходять ще 13 осіб. Їх звинувачують у використанні підроблених документів, розтраті, приховуванні розтрати і шахрайстві. Прокурор попросив засудити їх до позбавлення волі на термін від півтора до чотирьох років умовно.

Раніше, в березні Паризький суд також визнав Саркозі винним в корупції і торгівлі впливом. Тоді його засудили до трьох років позбавлення волі, два з яких умовно.

Також у Франції ведеться ще одне розслідування звинувачень на адресу Саркозі, згідно з якими він прийняв значні суми грошей на виборчу кампанію 2007 від тодішнього лідера Лівії Муаммара Каддафі.

Ніколя Саркозі був президентом Франції з 2007 по 2012 рік. Політик балотувався на пост глави держави вдруге, але програв на виборах Франсуа Олланду. Справу про незаконне фінансування виборчої кампанії завели на нього в 2013 році. Слідство вважало, що експрезидент отримував гроші від лідера Лівії Муаммара Каддафі.