Переможниця першого сезону "МастерШеф" Світлана Шептуха порадила підписникам приготувати пиріг з сиром Камамбер. Рецепт з'явився в інстаграмі кухаря.
- Один з найпростіших швидких пирогів. Його можна використовувати як перекус, так і як заміну гарніру. Настільки просто і смачно, що це офіційно можна назвати ліками від осінньої хандри, - розхвалила пиріг Шептуха.
інгредієнти
- дрібка солі
- 500 г листкового дріжджового тіста
- 300 г порею
- 30 г вершкового масла
- 50 г вина білого сухого
- 1 ст. л. цукру
- 125 г камамбера
- яйце
готуємо
- Разморозьте тісто природним шляхом.
- Розділіть тісто на дві частини: одна більша, інша менша (під форму). Якщо потрібно, розкачайте тісто. Більшу частину треба викласти в форму в якості основи.
- Порей наріжте півкільцями і запасеруйте на вершковому маслі з цукром. В кінці додайте вино і сіль. Доведіть до кипіння і випарте алкоголь.
- Сир наріжте слайсами. Викладіть порей і сир в основу шарами. Накрийте другою частиною тіста. Защепіть краї, у другому шарі тіста зробіть надрізи. Змастіть збитим яйцем.
- Запікайте при 180 градусах до готовності. Дайте трохи охолонути.
- - Пиріг ароматний і прекрасний, як в теплому вигляді, так і холодним, - підкреслила Шептуха.
У вересні український кондитер Ліза Глінська поділилася рецептом лимонного пирога. Ектор Хіменес-Браво, в свою чергу, поділився рецептом гарбузового кексу. Дієтолог проекту "Зважені та щасливі" Світлана Фус порадила рецепт кокосових сирників в духовці.