Ляшко пояснив, чому медиків не включили до списку обов'язкової вакцинації

Але міністр не відкидає, що в майбутньому це питання можуть переглянути.

ФБ Ляшко

Міністерство охорони здоров'я не вносило до списку працівників, які підлягають обов'язковій вакцинації, щоб уникнути обмежень доступу до медицини. Також серед працівників медичних установ понад 80% уже щеплені від коронавірусу за власним бажанням. Про це повідомляє " РБК-Україна ".

– Є питання доступності до медичної допомоги. Якщо в лікарні двох реаніматологів і обох не буде вакциновано, а отже – відсторонено від роботи, хто надасть медичну допомогу? У цьому випадку усунення може призвести до обмеження доступу до медичної допомоги, - заявив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко під час зустрічі із журналістами.

Водночас глава МОЗ не виключає, що в майбутньому влада може розглянути умову обов'язкової вакцинації медичних працівників.

Йдеться про перелік, підготовлений Міністерством охорони здоров'я, в якому перераховані професії, виробництва та організації, працівники яких мають пройти обов'язкову вакцинацію.

Згідно з документом, обов'язковій вакцинації від коронавірусу підлягають:

працівники центральних органів виконавчої влади та їх територіальних підрозділів.
працівники місцевих державних адміністрацій.
викладачі установ вищої, післявузівської, професійної передвищої, професійної (професійно-технічної), загальної середньої, у тому числі спеціальної, дошкільної, позашкільної освіти, установ спеціальної освіти та наукових установ незалежно від типу та форми власності.