Лукашенко схвалив закріплення "правди" про ВВВ в новій Конституції Білорусі

Президент пообіцяв провести референдум за документом не пізніше лютого.

президент.gov.by

Референдум щодо нової редакції Конституції Білорусі відбудеться не пізніше лютого 2022 року. Про це Олександр Лукашенко заявив на розширеному засіданні Конституційної комісії, передає БЕЛТА.

- Як я вже казав, референдум відбудеться не пізніше лютого наступного року, - сказав президент Білорусі.

Олександр Лукашенко заявив, що поправки зачіпають практично всі розділи Конституції, щоб зробити його "більш сучасним", йдеться на сайті президента Білорусі.

Лукашенко схвалив закріплення в Конституції "збереження історичної правди і пам'яті про подвиг білоруського народу в роки Великої Вітчизняної війни", "принципи, спрямовані на забезпечення суверенітету та територіальної цілісності Білорусі" і спадкоємність соціальної політики держави. У той же час президент висловився проти "пільгування всього і вся".

- Від нас вимагали "перамен" і не тільки. Ми самі розуміли, що суть життя полягає в тому, щоб постійно змінюватися. Тільки на користь має бути. Зміни - це не ломка, не злам, а еволюційний розвиток, - заявив Олександр Лукашенко.

У Конституції запропонували перерозподілити повноваження президента, парламенту й уряду, встановивши конституційний статус Всебілоруського народного зібрання.  Лукашенко також висловився за те, щоб документ "дошліфували" експерти-юристи, усунувши юридичні протиріччя. Перед референдумом проект Конституції винесуть на всенародне обговорення.