Андрій Єрмак: допомогу в розслідуванні замаху на Шефіра надають США і Великобританія

Голова Офісу президента підкреслив, що після замаху "багато друзів і партнерів України" запропонували свою допомогу.

президент.gov.ua

За замахом на першого помічника президента України Сергія Шефіра стояли «сили, які не хочуть реформ в Україні та очищенню країни від криміналітету». Таку думку під час ефіру програми «Свобода слова» висловив керівник Офісу Глави держави Андрій Єрмак.

- Моя особиста думка - стріляли не тільки у Сергія, стріляли не тільки у водія Олександра. Це були постріли в демократію і в майбутнє України. Але я хочу сказати, що ми сильні. І, безумовно, цей боягузливий «привіт» з 90-х, яким хтось спробував або залякати, або щось показати, - я думаю, що це марні спроби. Це говорить про те, що ми на правильному шляху реального реформування нашої країни, - зазначив Єрмак, додавши, що в ОП «як ніхто зацікавлені в тому, щоб цей злочин був розкритий».

При цьому політик зазначив, що ОП не є правоохоронним органом, а тому висновки щодо замовників і виконавців цього злочину повинно дати слідство.

Єрмак також повідомив, що після замаху на Шефіра багато друзів і партнерів України запропонували свою допомогу.

І сьогодні наші правоохоронці також співпрацюють з США і з Великобританією. Тому я впевнений, що ми дізнаємося, хто за цим стояв », - резюмував керівник Офісу Глави держави.

Історія питання

22 вересня невідомі відкрили стрілянину по авто першого помічника президента Володимира Зеленського Сергія Шефіра. Стрілянина велася з автомата. В результаті був поранений водій політика. Основні версії замаху на Шефіра:

Також радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко заявив, що основним мотивом правоохоронці вважають політичне вбивство, з метою створити "атмосферу страху і небезпеки" для глави держави і його оточення.

[Dds id = "632008"]