У Миколаївській області під час будівництва супермаркету знайшли кістки людей

Припускають, що на цьому місці кілька століть назад масово ховали померлих.

facebook.com/groups/bashtanka

Будівельники супермаркеті в центрі міста Баштанка Миколаївської області знайшли людські кістки і череп в землі. Йдеться про будівництво на перетині вулиць Ярослава Мудрого та Ювілейної. Про це повідомив у своєму Фейсбуці журналіст Василь Гонта.

- Підтвердилася інформація, яку публікував в районній газеті "Голос Баштанщини" і на власній Фейсбук-сторінці директор Баштанського краєзнавчого музею Олег - на території ринку і на території складів райспоживспілки знаходиться цвинтар. Там поховані перші поселенці Полтавка-Баштанки (поселення засноване в 1806 році). Кладовище припинило функціонування орієнтовно в середині XIX століття, тобто коли були відкриті інші два кладовища, - написав Гонта.

Представник мерії заявив про знахідку в Баштанський відділ поліції. На будівельний майданчик викликали наряд поліції. Поліцейські після огляду ділянки заявили, що потрібно дочекатися слідчо-оперативну групу. Криміналіст зібрав останки, які знайшов.

Якщо правоохоронці прийдуть до висновку, що кримінальний злочин не скоювали, і люди, яким належали останки, пішли з життя природнім шляхом, то, відповідно до закону, поховання, слід вивчити. Закон вимагає, щоб місця поховань поставили на облік відповідні виконавчі органи сільських, селищних, міських рад та органи охорони культурної спадщини. На час вивчення поховань їх повинні охороняти. Забезпечити охорону слід виконавчим органам сільських, селищних, міських рад.

[Sun_gallery_632528]