МОЗ вимагає відсторонити керівників лікарень, де підробляли свідоцтва про вакцинацію

Якщо буде доведено, що керівник установи не причетний до махінацій, то його поновлять на посаді.

pixabay

Міністерство охорони здоров'я ініціює відсторонення від посад керівників лікарень, в яких виявили випадки підробок свідоцтв про вакцинацію від коронавіруса. Про це повідомляє пресслужба відомства.

- Зараз відносно ряду лікарів порушені кримінальні виробництва за фактом підробки документів, що засвідчують проведення вакцинації. Ми офіційно направимо подання до власників закладів охорони здоров'я, де працюють ці лікарі, - з проханням відсторонити від роботи керівників цих установ на час проведення слідства, - заявив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко.

Як відзначили в МОЗ, якщо правоохоронці встановлять, що головний лікар не винен в махінаціях своїх підлеглих і не має до цього відношення, то його знову допустять до виконання службових обов'язків.

- Переконані, що керівники повинні нести персональну відповідальність за те, що відбувається в їхніх лікарнях. Якщо слідство виявить, що головний лікар закладу  непричетний до махінацій, його відновлять на посаді.

Також у відомстві заявили, що в разі повторного порушення МОЗ ініціюватиме анулювання ліцензії лікарні і розриву контракту між установою та Нацслужбою здоров'я. Тоді територіальна громада буде змушена самостійно фінансувати медичний заклад.