Володимир Ярославський поділився рецептом ніжного і вишуканого десерту

Панна-кота від відомого кулінара прикрасить будь-який святковий стіл.

Інстаграм Ярославського

Суддя шоу "МастерШеф" Володимир Ярославський розповів в своєму Інстаграмі, якою повинна бути пана-кота і в чому полягає секрет успішного десерту.

- Всі ми вже знаємо, що пана-кота- це ніжний вершковий десерт і повинен бути трохи як желе. Я вам покажу свій базовий і легкий рецепт - він дуже ніжний але вишуканий за смаком. Десерт ніжний, за консистенцією нагадує бабусине кисле молоко - на ложці тримається, а в роті миттєво тане, - написав Ярославський.

Як зазначив кулінар, для приготування десерту за його рецептом треба використовувати квіти бузини, липи і цедру цитрусових. Також він рекомендує додати в блюдо молоко, що додасть десерту аромат. Цукор, за бажанням, можна замінити фруктовими сиропами, ягодами або фруктами.

Рецепт пана-коти від Володимира Ярославського

Інгредієнти:

Молоко - 250 г
Вершки - 200 г
Цукор - 50 г + 30 г для пюре
Ваніль - 5 г
Желатин - 4-5 г
Малина - 300 г

Спосіб приготування: Замочити желатин. Молоко вилити в сотейник разом з цукром, ваніллю і довести до кипіння. У гаряче молоко додати желатин, розчинити і дати охолонути. Готову суміш перелити в іншу ємність і залишити в холодильнику на 3-5 годин. Для приготування малинового пюре необхідно цукор додати в малину і розім'яти виделкою, після чого перетерти через сито. Дістати з холодильника "молочне желе", збити його блендером. Окремо збити вершки і додати до них молоко в декілька етапів. Приготовану масу розлити по формах і залишити в холодильнику на 1-2 години, щоб вона застигла. Після того, як десерт застигне в формах, влити зверху малинове пюре і можна подавати на стіл або залишити в холодильнику.