Євген Клопотенко поділився рецептом фантастичного бісквітного десерту

Чим гарний трайфл - можна використовувати будь-які фрукти-ягоди, які вам подобаються.

Популярний український кухарЄвген Клопотенко пропонує почати суботній ранок з трайфл з чаєм - смачний (і модний!) Англійський десерт на основі бісквіта з ароматом коньяку здатний поставити правильний настрій на вихідні. Докладний рецепт кулінар опублікував в своєму Інстаграм.

- Бісквіт, заварний крем, фрукти/ягоди, апельсиновий сік, трохи коньяку - бам, зробили трайфл! За діями все максимально просто. Збили, змішали, заспівали, підігріли, знову змішали, порвали, кинули, зібрали, полили, - анонсував покроковий рецепт шеф-кухар.

За продуктам, перераховує Клопотенко, теж просто.

готуємо:

Починаємо з бісквіта. Такого прямо дуже пухнастого. Відокремлюємо для цього жовтки від білків. Білки збиваємо, поки не побіліють. Жовтки перетираємо з цукром і додаємо туди борошно і збиті білки. Обережненько, затамувавши подих, змішуємо все це лопаткою. Ніби ви маєте справу з хмарою і ваша місія - зберегти всю його легкість. Переводите тісто в форму, розрівнюєте і печете 25 хвилин при 180 градусах (режим верх-низ + конвекція).

Поки бісквіт печеться, робимо заварний крем. Окремо змішуємо жовтки + ціле яйце з усім цукром, борошном і 100 мл молока. І окремо майже до кипіння доводимо 250мл молока. Молочно-яєчно-борошно-цукрову суміш поставте на маленький вогонь і маленькими порціями додавайте туди гаряче молоко. Постійно помішуйте, поки крем не завариться. За бажанням додайте апельсинової цедри.

- Бісквіт дістаньте з духовки, дайте охолонути і порвіть його на величезну миску, залийте сумішшю соку і коньяку, засипте фруктами-ягодами і залийте кремом. Велика миска, тому що звідти смачніше є. І обов'язково великою дерев'яною ложкою, - дав останні настанови Клопотенко.

Раніше Володимир Ярославський публікував рецепт фірмового борщу на яловичих ребрах, а також розповів про секрети ікри з кабачків. У свою чергу, Ектор Хіменес-Браво поділився рецептом швидких і смачних ріжків з кремом і рецептом хрустких маринованих огірків в "Спрайт", аЄвген Клопотенко порадив, як "еротично" запекти кольорову капусту і як зробити божественні котлети з індичатини.