Бій року. Усик - Джошуа. Все про поєдинок

У суботу, 25 вересня, в Лондоні на футбольній арені клубу "Тоттенхем" відбудеться "бій року" в суперважкій вазі: Ентоні Джошуа vs. Олександр Усик.

РЕЙТЕРИ

Шлях Джошуа від Кличка до Усика

Після перемоги над Володимиром Кличком в 2017 році Ентоні Джошуа став абсолютним чемпіоном світу в суперважкій вазі за чотирма версіями. З тих пір британець тричі захищав титул, долаючи по черзі камерунця Карлоса Такама, австралійця Джозефа Паркера і росіянина Олександра Повєткіна.

Але потім раптово поступився в Нью-Йорку мексиканцю Енді Руїсу і втратив статус чемпіона світу. Втім, через півроку Джошуа взяв реванш і повернув собі пояси. У минулому році Джошуа провів лише один поєдинок і здолав болгарина Кубрата Пулєва.

Перший виклик Усика в хевівейті

Абсолютний чемпіон, переможець Всесвітньої боксерської суперсерії, рекордсмен за швидкістю завоювання звання абсолюту Олександр Усик має в своєму портфоліо перемоги над Тоні Беллью, Муратом Гассіевим, Майрісом Бріедісом, Марко Хуком, Майклом Хантером і Кшиштофом Гловацьки. Але це все було в іншій ваговій категорії.

Для Усика цей бій буде першим в суперважкій вазі, де він претендує на чемпіонські пояси. У суперважкій вазі 34-річний українець провів два успішних бої проти Чазза Уїзерспуна і Дерека Чісори. В цілому, на професійному рингу українець здобув 18 перемог і жодного разу не програв

Боксери один про одного

Олександр Усик:

- Я думаю, спочатку це будуть шахи. Люди багато говорять. Вони кажуть правду або не говорять. Це все розмови. Подивимося, що станеться в суботу.

Сила не в тому, великий хтось або маленький. Це в вашому дусі. Девід Хей був в три рази менше Миколи Валуєва, що показує, що це не має значення.

Ентоні Джошуа:

- Ви завжди прагнете підготуватися до 12-раундового поєдинку, але також намагаєтеся зробити бій коротше. Іншими словами, нокаутувати опонента. Ви завжди вивчаєте суперника і під час тренувального табору дізнаєтеся його слабкі і сильні сторони.

В Усика хороша витривалість. Тому ми працювали не тільки над зниженням ваги, але і проводили багато раундів у спарингах, а також була робота на мішку, щоб підвищити витривалість. Ми зміцнювали боксерську пам'ять в м'язах, щоб не відчувати втому, коли будуть наносити удари.

Я впевнений, що зможу перебити Усика. У мене в цьому немає сумнівів. У мене має бути трохи агресії, боксерські навички і рух корпусом. Не може бути тільки один фактор, який визначить результат поєдинку.

Очевидно, що у мене є перевага - це сила. Я буду використовувати свої сильні сторони. Але не дарма бій називається боксерським поєдинком. Я люблю цю науку. Я продемонструю свої боксерські навички, але не буду все ускладнювати.

Що кажуть в кулуарах

Володимир Кличко:

- В очікуванні захоплюючого поєдинку між Усиком і Джошуа. Не можу дочекатися цієї чемпіонської битви. Це дуже хвилююче.

Костянтин Цзю (екс-абсолютний чемпіон світу):

- Я дуже хочу, щоб Усик виграв. Для Олександра це буде важкий бій. Так, Олександр - унікальний боксер. Але тут вже трохи інший рівень. Не думаю, що у Усика був в суперниках той, хто може так сильно бити.

Джошуа - міцний і сильний боксер. Шанси? 50 на 50. І мені дуже хочеться, щоб Усик увійшов в історію.

Василь Ломаченко:

- Нас чекає дуже цікавий бій. Для мене це історичний бій. Якщо ви запитаєте, хто переможе, я не знаю. Це два технічних і потужних боксера, тому я не знаю. Джошуа - велика зірка суперважкої ваги, тому Усик хотів з ним битися. До того ж він чемпіон світу в хевівейті. Олександр хоче об'єднати титули і стати чемпіоном у цій ваговій категорії.

Олександр Повєткін (російський боксер):

- Звичайно, я буду дивитися бій. Важко сказати, як я бачу цей поєдинок. Безумовно, Джошуа потужний, фізично, напевно, сильніше. Але Усик вміє добре захищатися, добре б'є, так що буде цікавий бій. Я буду вболівати за Усика і бажаю, щоб він переміг. Бокс - непередбачувана штука. Я буду вболівати за Усика і думаю, що він переможе.

Що думають букмекери

Букмекери ставлять на Джошуа. Коефіцієнт на перемогу британця 1,55, на перемогу Усика - 3,0. Букмекери очікують перемогу Джошуа в кінці поєдинку між 7 і 12 раундами. Цей підсумок зустрічі оцінений коефіцієнтом 3,45. Перемогу Усика також прогнозують в 7-12-му раунді, проте коефіцієнт значно вище - 7.

Якщо боксери проведуть в рингу повний поєдинок, то коефіцієнт на це - 2,2. Перемога британця за очками оцінена коефіцієнтом 3,15, тоді як Усика - 3,75.

ДЕ ДИВИТИСЬ

Бій відбудеться 25 вересня в Лондоні на стадіоні ФК «Тоттенхем». Боксерський вечір починається о 22.00 за київським часом. Пряма трансляція доступна на Медіасервісі MEGOGO.

ПОРІВНЯЛЬНА ХАРАКТЕРИСТИКА

спортсмен Джошуа Усик
Країна Великобританія Україна
вік 31 34
Зріст 198 191
розмах рук 208 198
стійка правша шульга
титули IBO, WBO, IBF, WBA -
бої 24-1-0 18-0-0