Олег Сенцов вибачився за свою сестру, яка "послала" Україну

Мені шкода, що моїй двоюрідній сестрі так зараз погано, -написав режисер.

Колишній в'язень Кремля Олег Сенцов приніс вибачення за різкі слова своєї двоюрідної сестри Наталії Каплан, яка напередодні в образливому ключі висловилася про Україну, викликавши резонанс в соцмережах. Сенцов виправдовує грубий пост родички її важким емоційним станом. Про це кінорежисер написав 21 вересня на своїй сторінці в фейсбуці.

- Мені шкода, що моїй двоюрідній сестрі Наташі так зараз погано, і на тлі загострення депресії у неї з'явилися емоційні пости в фейсбуці. Я прошу вибачення за її різкі слова в бік України. Це дуже гірко. Вдячний Наташі за багаторічну підтримку та прошу з розумінням поставитися до важкого психологічного стану, в якому вона знаходиться вже тривалий час, - попросив аудиторію соцмереж Олег Сенцов.

Що написала Каплан

Двоюрідна сестра Олега Сенцова в ніч на 21 вересня в фейсбуці послала Україну на три букви прямим текстом. Вона підкреслила, що всі попередні роки Україна, в свою чергу, посилала її.

- На*** Україну. Здається, це найгірша країна для еміграції. Не приїжджайте сюди. 5 років пекла. А я рада, що пакую валізи і повертаюся додому, - написала вона в ніч на 21-е вересня.

У коментарях Каплан додала, що «Україна не Росія, а я переплутала туризм з еміграцією». Правозахисниця пояснила, що «не впоралася, не змогла» - і попросила не вважати це проблемою України, а тільки її особистою проблемою і від *** ться від неї.

До 2017-го року Каплан жила в Москві, потім переїхала до Києва, де працювала журналісткою. У 2019 му році отримала українське громадянство і дуже раділа. Розповідала про плани вивчити українську мову і навіть пости публікувала на українському.

Каплан постійно заявляла, що любить Україну і що стала ізгоєм у своїй країні тоді, коли Сенцова посадили. Коли Олег став в'язнем Кремля, Каплан боролася за його звільнення, розгорнувши активну правозахисну діяльність.

Після звільнення Сенцова Наталія Каплан опинилася в лікарні з депресією і повним емоційним вигоранням. У 2019 му році правозахисниця зізналася, що сильно страждає від депресивного настрою і що має проблеми з алкоголем.