Карантин подовжили до кінця року, а з 22 вересня вся Україна може стати "жовтою"

Які обмеження чекають на українців без щеплення найближчим часом.

Reuters

Кабінет міністрів України 20 вересня продовжив адаптивний карантин та режим надзвичайної ситуації до 31 грудня 2021 року. Про це повідомила прес-служба Міністерства охорони здоров'я. У публікації відзначили, що за останній тиждень кількість нових випадків COVID-19 зросла на 68%, а госпіталізацій - на 51%.

- Поточна епідемічна ситуація контрольована. Так, ми фіксуємо зростання числа нових випадків COVID-19, але завдяки вакцинації маємо запас міцності. Медична система готова реагувати на нову хвилю, але кращий спосіб зберегти своє життя і здоров'я - щепитися від коронавірусної інфекції при першій нагоді, - заявив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко.

Він зазначив, що реанімаційні ліжка зайняті на 33%, ліжка з киснем - на 29%, але при цьому людей, яким призначена киснева терапія, на цих ліжках 19%.

Також 21 вересня відбудеться засідання Державної комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій на якому розглянуть питання введення на всій території країни "жовтого" рівня епіднебезпеки з 22 вересня.

У Кабміні розповіли, що голова Національної поліції Ігор Клименко доповів про результати перевірки підробки "ковід"-документів за минулий тиждень.  Проведено 14 обшуків: два в медичних установах і два - в туристичних агентствах. Було задокументовано незаконну діяльність трьох лікарів і семи посередників в шести регіонах України. Вилучено 50 міжнародних свідоцтв про вакцинацію, 107 ПЛР-тестів і заблокований один "телеграм"-канал, де продавали підроблені документи.

Що заборонено в "жовтій" зоні:

У той же час обмеження "жовтого" рівня не діють, якщо всі відвідувачі і не менше 80% організаторів або працівників мають хоча б одне щеплення або діючий (72 години) негативний результат ПЛР чи експрес-тестування. Навчальні заклади будуть працювати при наявності не менше 80% працівників з хоча б одним щепленням.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Життя за ковід-сертифікатом : хто і як його буде контролювати