Топ-7 простих рецептів з кабачків

З кабачків можна приготувати не тільки звичні оладки та кружечки з хрусткою скоринкою!

pixabay.com/15071479-15071479/

Кабачки не мають яскраво вираженого смаку, але з них можна приготувати безліч чудових страв. Ловіть кілька простих, але дуже смачних рецептів.

Оладки з кабачків

складові

Приготування

Кабачки промити та просушити. Натерти на великій тертці і добре віджати руками.

Додати борошно, сіль, перець і добре перемішати.

Викладаємо тісто на розігріту сковороду і смажимо оладки з двох боків до золотистої скориночки.

Подаємо зі сметаною, хоча смачно та без соусу!

Кабачки кружальцями на грилі

складові

для соусу:

Приготування

Кабачки помити та просушити. Нарізати кружальцями.

Посоліть, поперчіть кабачки, додайте оливкову олію.

Викладіть кабачки на гриль або швидку гриль і обсмажте на сухій сковороді по 2-3 хвилини з кожного боку, до появи характерних грильових смужок.

Підготуйте соус – змішайте сметану та устричний соус, видавіть часник. Добре змішайте усі інгредієнти.

Подавайте кабачки із соусом.

Кабачки "Провансаль

Складові

Приготування

Кабачки та помідори нарізати кружальцями, не товщі 1 см. Твердий сир нарізати тонкими скибочками.

У оливкову олію додати сіль та перець. Розмішати.

Подрібнити зелень, додати продавлений часник та базилік. Додати все в олію і добре перемішати.

У вогнетривкий посуд викласти, чергуючи, кабачки, помідори та сир. Полити їх заправкою. Запікати при температурі 175 градусів приблизно 35-45 хвилин.

Кабачки з хрусткою скоринкою
Фото: ЛАРІНА Тетяна

складові

Приготування

Кабачки ріжемо кружальцями. Духовку дуже добре розігріваємо до 220°C.

У щільний поліетиленовий пакет кладемо рисове борошно та сіль, перемішуємо.

У пакет відправляємо половину скибочок кабачків, дуже добре перекручуємо верхівку пакета, щоб усередині утворився повітряний міхур, і починаємо дуже інтенсивно трясти.

Деко застилаємо пергаментним папером і викладаємо на нього кабачки в паніровці.

Виготовляємо теж з другою половиною кабачків.

Посипаємо вже покладені скибочки спеціями і збризкуємо олією, зовсім небагато. Ставимо лист у духовку хвилин на 20 до появи апетитної скоринки.

Закуска з молодого кабачка з ранатом

Складові

заправка:

основа:

Приготування

Молодий шинок помити, почистити (якщо ідеальна шкірка можна не зчищати) і нарізати на довгі тонкі смужки. Найзручніше за допомогою терки для корейської моркви.

Викласти нарізаний кабачок на блюдо.

Маленький зубчик часнику нарізати, кріп дрібно нарізати. У чашу блендера покласти часник, лимонний сік, посічені волоські горіхи, сіль, оливкову олію та збити до однорідності 2-3 хвилини.

Змішати кабачок із заправкою. Дати настоятися 10 хвилин. Присипати жменею гранатових зерен.

Рататуй із запечених овочів

складові

Приготування

Змастіть форму, в якій запікатимете рататуй оливковою олією. Присипте сіллю та сумішшю мелених перців.

Кабачок і баклажан вимийте і наріжте кружальцями разом із шкіркою.

Помідори промити і нарізати товстими кружальцями.

Викласти овочі у форму по колу, чергуючи їх між собою.

Видавити на рататуй часник через прес, розподіляючи по всій формі. Посолити, поперчити. Присипати пармезаном і збризкати оливковою олією. Форму прикрити фольгою.

Поставити в розігріту до 200°С духовку. І запікати до готовності приблизно 30-40 хвилин. За хвилин 5-7 до закінчення готування, зняти фольгу, щоб овочі підрум'янилися.

Готовність визначайте на вигляд овочів.

Готовий рататуй присипати нарізаною петрушкою.

Фото: www.youtube.com

Мариновані кабачки

складові

Приготування

Кабачки миємо та обсушуємо. Ріжемо їх на довгі тонкі платівки.

Кабачки солимо і відставляємо на півгодини.

Кріп дрібно ріжемо.

Часник пропускаємо через прес або трьом на дрібній тертці. З'єднуємо часник, олію, перець, оцет та мед. Все добре перемішуємо.

З кабачків зливаємо весь сік, що з'явився у процесі, засипаємо кропом та заливаємо маринадом. Все перемішуємо.

Забираємо в холодильник мінімум на 2 години.