У Франції нова диверсія - невідомі пошкодили кабелі інтернету у 9 департаментах

Париж не постраждав.

x.com/nguillam

У Франції у дев’яти департаментах невідомі перерізали волоконно-оптичні кабелі, які забезпечують широкосмугові послуги по всій країні. Як пише Bloomberg, Париж не постраждав.

Першою про руйнування мережі повідомила французька телекомунікаційна компанія SFR. Вона заявила, що це сталося між першою та третьою годинами ночі за паризьким часом (на годину менше, ніж київський. – Ред.). Провайдер наголосив, що налаштовує подачу сигналу через альтернативні маршрути, але перенаправлення трафіку може призвести до зниження швидкості.

Про втручання у мережі заявили і інші оператори, у тому числі Iliad SA ’s Free та Netalis. Вони теж працюють над перенаправленням трафіку. За даними представника паризької прокуратури, правоохоронці аналізують ситуацію з регіональними колегами.

- Що вражає, так це географічний масштаб цих скорочень, які відбулися в дев'яти різних департаментах, - сказав глава Французької телекомунікаційної федерації Ромен Боненфант.

Науковий співробітник кібердипломатії Королівського коледжу Лондона Артур Лодрейн додав, що у Франції - величезна мережа міжміських інтернет-кабелів, які зазвичай проходять через підземні труби, доступ до яких доступний лише через люки. У деяких випадках ці кабелі пролягають уздовж залізничних ліній і річок.

- Якщо ви знаєте, де знаходяться ці стратегічні кабелі, отримати доступ до них і розрізати їх нескладно за допомогою відповідних інструментів. Важко ефективно захистити ці кабелі, враховуючи кількість фізичних точок доступу, які використовуються для обслуговування, - наголосив він.