Російська спортсменка поскаржилася, що поляки зняли її з рейсу: Поводилися, як з громадянкою 3 класу

Польська авіакомпанія LOT зняла з рейсу російську тенісистку, яка летіла на змагання.

instagram.com/vdiatchenko8/

Російська тенісистка Віталія Дьяченко заявила, що польська авіакомпанія LOT зняла її з рейсу Каїр-Варшава-Ніцца через російський паспорт. Представниця країни-агресора обурена, що з нею поводилися як з "громадянкою третього класу" через її націоналість, тоді як вона не має відношення "до цієї ситуації". Ймовірно, Дьяченко мала на увазі повномасштабну війну, яку Росія розпочала в Україні. Цією історією тенісистка поділилася в Інстаграмі, який в Росії вважається екстремістською платформою.

- Сьогодні мені відмовили у вильоті на турнір на Корсику, так як я володарка російського паспорта. Правила авіакомпанії - заборонити літати російськими рейсами LOT Airlines! У мене були всі листи підтримки від WTA, ITF...Крім того, у мене були листи підтримки від мого тата, який народився в Україні та працює в ООН. Так як політика цієї авіакомпанії дозволяє літати членам сімей людей, які входять до місії та мають дипломатичний паспорт...Кінець історії - ночувала в аеропорту, зі мною поводилися як з громадянкою третього класу (через мою національність), - написала Дьяченко.

Російська спортсменка заявила, що Іспанія видала їй візу "всього на 14 днів", хоча до повномасштабного вторгнення Росії в Україну Дьяченко отримувала шенген на 2-3 роки. Після відмови польської авіакомпанії росіянка хотіла полетіти рейсом Lufthansa, але їй не продали квиток, пояснивши це необхідністю в'їжджати до Шенгену тільки через Іспанію, яка видала візу. Дьяченко констатувала, що не зможе потрапити на турнір.

Голова комітету Держдуми РФ з фізичної культури та спорту Дмитро Свищев заявив у коментарі виданню "Спорт-експрес", що планує подавати до суду за дискримінацію за національною ознакою.

У березні 2023 року Міжнародний олімпійський комітет рекомендував допустити участь російських та білоруських спортсменів до міжнародних змагань індивідуально під нейтральним прапором. У відповідь на це Міністерсто спорту України заборонило національним збірним брати участь у змаганнях, де присутні росіяни та білоруси.