Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
Загрузить еще

Відкритий лист трудового колективу Спеціалізованого підприємства «Голографія» щодо тиску на ЗМІ та національних виробників з боку заступника Генерального прокурора України Віктора Кудрявцева

Вельмишановні Вікторе Федоровичу та Олександре Івановичу!

Трудовий колектив Спеціа­лізованого під­при­єм­ства «Голографія» звертається до вас у зв’язку з обурливими діями заступника Генерального прокурора України пана

Кудрявцева В.В. Зокрема в липні 2010 р. трудовий колектив звернувся через ЗМІ з відкритим листом від 20 липня 2010 р. №575/1 до пана Кудрявцева В. В. та генерал-майора податкової міліції Дієсперова В.В. щодо можливого лобіювання ними бізнес-інтересів ТОВ «Київголографія». Унаслідок незрозумілої активності пана Кудрявцева та пана Дієсперова склалася ситуація дуже схожа на лобіювання інтересів цієї фірми.

Перший відкритий лист був вручений у приймальні Генеральної прокуратури 22 липня 2010 р. та зареєстрований під №152690-10. В зверненні на адресу пана Кудрявцева трудовий колектив Спеціа­лізованого підприєм­ства

«Голографія» просив роз’яснити цю ситуацію і ставив низку запитань, які, можливо, були неприємними для заступника Генерального прокурора України, але досить доречними. Викликає подив та глибоке здивування, що пан Кудрявцев не відповів трудовому колективу Спеціалізова­ного підпри­ємства «Голографія» про його можливі зв’язки з представниками ТОВ «Київголографія» - Євгеном Долгопятом (він же Фельдшеров) та Світланою Гончарук.

Замість вичерпних офіцій­них відповідей на адресу засновників й керівництва СП «Голографія» з різних джерел надходять погрози та вимоги терміново відкликати публіч­ний відкритий лист. У випадку відмови нас залякують порушенням кримінальних справ та репресіями як проти ди­рек­торів й окремих співробітників, так і проти підприємства в цілому.

Також величезний подив у трудового колективу Спеціалізованого підприєм­ства «Голографія» викликає те, що, як нам стало відомо, Віктор Кудрявцев подав позов в Подільський районний суд м. Києва до газети «Комсомольская правда» в Украине», яка опублікувала перший відкритий лист.

Вельмишановний Вікторе Федоровичу! Нещодавно ЗМІ опублікували Ваші висловлювання, в яких Ви закликали журналістів та редакторів періодичних видань України оприлюднювати iмена та прізвища чиновників, які пригнічують свободу слова в Україні. Хіба ж реакція на відкритий лист СП

«Голографія» у вигляді судового позову до редакції видання «Комсомольская правда» в Украине» не є прикладом тиску на ЗМІ з боку чиновника високого рангу? Чому в такому разі Віктор Кудрявцев не подав позов на трудовий колектив Спеціа­лізованого підприємства «Голографія», та взагалі не відреагував на наше офіційне звернення до нього?

Пане Президенте України, трудовий колектив Спеціалі­зо­ваного підпри­єм­ства «Голографія», наукові й технологічні розробки якого визнано в усьому світі, та співзасновником якого виступає Національна академія наук України, просить Вас не залишати поза увагою дії пана Кудрявцева й посприяти тому, щоб він відповів на запитання трудового колективу Спеціалізованого підприєм­ства «Голографія».

Також просимо Вас, шановний пане Генеральний прокурор України, взяти під особистий контроль наше звернення у вигляді відкритого листа та сприяти тому, щоб Віктор Кудрявцев надав вичерпні та правдиві відповіді на запитання, які були оприлюднені в першому відкритому листі:

1. Як може пояснити пан Кудрявцев наявну у нас інформацію відносно того, що протягом останніх років він особисто зус­трічається в примі­щенні Генеральної прокуратури України з директором ТОВ «Київголографія» Світланою Гончарук, а також з одним з учасників цієї фірми та начебто своїм особистим другом Євгеном Долгопятом (він же Фельдшеров), який скрізь, навіть в розмовах з конкурентами, не приховує, що знаходиться у близьких відносинах з Кудрявцевим?

2. Чи можна дізнатися прізвище особи, яка виписувала пропуск до Генпрокуратури Світлані Гончарук та Євгену Долгопяту? За якою саме кримінальною справою вони давали свідчення і як часто відвідували Генпрокуратуру?

3. Як може пояснити пан Кудрявцев наявну у нас інформацію про те, що він, можливо, чинить тиск на державних службовців з метою передачі фірмі «Київголографія» державних замовлень на виготовлення голографічних захисних елементів? І це в той час, коли вказана фірма, можливо, не має реальних виробничих потужностей і навіть не спроможна продемонструвати документи про те, звідки у неї з’явилось так зване устаткування, яке «Київголографія» декларує під виглядом начебто існуючих виробничих ліній.

4. Чи можна оприлюднити інформацію про те, яку кількість телефонних дзвін­ків було здійснено з мобільних та службових номерів Кудрявцева на телефони Є. Долгопята та С. Гончарук? Публікуємо їх відомі телефонні номери: Є. Долгопят - (096) 416-77-04, (067) 275-87-74, С. Гончарук - 0 (44) 412-90-53.

5. З яких питань пан Кудрявцев, можливо, телефонував мініс­тру аграрної політики Миколі Присяжнюку та його заступнику Ігорю Якубовичу? У рамках розслідування яких кримінальних справ він їм телефонував? Чому ці дзвінки збігаються у часі з активними діями чиновників по можливому лобіюванню ними бізнес-інтересів ТОВ «Київголографія»?

Трудовий колектив Спеціа­лі­зованого підприєм­ства «Голографія» звертається до Вас, шановні Вікторе Федоровичу та Олександре Івановичу, з проханням провести пуб­ліч­не розслідування ді­яль­ності пана Кудрявцева, яка, на нашу думку, може знищити націо­нальних виробників високотехнологічної продукції. Адже якщо людина займає високу посаду заступника Генерального прокурора, то хіба вона не повинна дотримуватися принципів законності та хіба має право ігнорувати принципи чесної конкуренції у вітчизняному біз­несі?

Також просимо не залишити без уваги спроби пана Кудрявцева чинити тиск на редакцію видання «Комсомольская правда» в Украине».

Ще раз наголошуємо, що трудовий колектив Спеціа­лі­зованого підприєм­ства «Голографія» готовий провести публічні теледебати з панами Кудрявцевим та Дієсперовим стосовно питань, викладених у наших відкритих листах.

З щирою повагою, трудовий колектив Спеціалізованого підприємства «Голографія»