Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
28 марта
Загрузить еще

Экс-судья Зварыч написал открытое письмо Президенту Украины

Экс-судья Зварыч написал открытое письмо Президенту Украины

Письмо пресс-служба адвокатов Зварыча прислала на электронный адрес газеты.

Текст подаем полностью на языке оригинала.

До дня незалежності України

Відкритий лист

до Президента України В. Ющенка.

 

Пане Президенте!

Звернутись до Вас з відкритим листом мене змусили ті численні образи в мою адресу, які виходили особисто від Вас, представників Вашої політичної сили, призначених Вами керівників правоохоронних органів, «наближених» до Вас людей, ті грубі порушення моїх конституційних прав та свобод, вчинених Вами цинічно відкрито на очах громадян України, з позиції вседозволеності та зверхнім відчуттям безкарності за власні дії та озвучені образи.

 

Пане Президенте, Україна мала б бути демократичною та правовою державою, де людина, її життя і здоров’я, честь і гідність, недоторканість і безпека повинні були б всіма визнаватися найвищою соціальною цінністю.

Ви, як Президент України, мали б бути гарантом дотримання вимог конституції України. Однак, аналізуючи Вашу роль, відношення та зацікавленість до кримінальної справи, порушеної відносно мене, напрошується висновок, що ви є гарантом та безпосередньою дійовою особою недотримання особисто Вами, іншими владними політиками України, обдарованими Вами правоохоронцями Конституції України, законів України.

 

Цим відкритим листом я хочу привернути Вашу  увагу, увагу всієї України, міжнародних правових інститутів та правозахисних організацій до тих системних грубих порушень моїх конституційних прав та основоположних свобод як людини, як громадянина України допущених при порушенні та розслідуванні кримінальної «Справи судді І.Зварича».

 

Маю велику надію на те, що ці дикі з елементами залишку «монголо-татарського іга на Київській Русі», знущання та порушення що носять назву «об’єктивне та неупереджене розслідування» припиняться, а відношення політиків та високо посадовців до «Справи судді І.Зварича» буде їхнім тестом на розуміння основних прав та свобод людини, дотримання їх гарантій та виконання ними Конституції та законів України.

Пане Президенте, щоб зрозуміти суть проблеми, в неї просто потрібно вникнути. Судіть самі, а не з чужих, не завжди правдивих доповідей і приймайте рішення самі. Чужий розум добре, а свій краще. Якщо вірити гучним заявам керівних працівників СБУ та Генеральної прокуратури України про те, що біля 8 місяців працівники їх відомств відслідковували як я « з ненажерливою жадібністю беру хабарі», то чому ж мене не затримали на отриманні  чергового, хоча б одного хабара та не вилучили в мене хоч якогось хабара? Знімали, слухали, підглядали, а взяти за вісім місяців не могли?

 

Відповідь досить проста – не було на чому взяти!

Але каральна машина «правоохоронних органів» на усунення мене з посади голови Львівського апеляційного адміністративного суду, як «неугодного» владі голову суду було запущено. Ще в березні 2005 р. у зверненні до Президента України я чітко вказав на причини порушення справи відносно мене.

Так, я відмовився виконувати вказівки представників очолюваної Вами політичної сили «Наша Україна» та повертати бізнесменам спонсорам, борги «Нашої України», за вкладені ними гроші в «Нашу Україну» на виборах у Верховну Раду України восени 2007 р. Борги мали повертатись  у вигляді рішень суду про закріплення землі біля великих міст та в курортній місцевості  8 областей України.

 

Ось тоді і була придумана у Ваших пане Президенте, коридорах влади на вулиці Банківській «казочка» про те, що рік тому в кабінеті керівника виборчого політ блоку партій «Наша Україна» губернатора Львівщини П.Олійника, хороший друг партії «Єдиний центр», що входили в «Нашу Україну», бізнесмен І.Залізний «дав мені хабар», 100 тис. доларів США за те, щоб суд закріпив за його людьми 350 га. землі під Львовом. І коли «жадаючого» землі і справедливості І.Залізного скерували до іншого зацікавленого, як в цих так і в київських землях, заступника Генерального прокурора України Р.Кузьміна, ось тоді «зерно впало на родючу землю» і проросло у вигляді порушеної відносно мене кримінальної справи за отримання хабара, якого не було. Як і самої справи в суді.

 

Але кого такі дурниці цікавили. Основне, що в цій «комбінації» були задіяні свої, перевірені одно партійці – любителі українських земель. І очолили їх Ви, пане Президенте. Такий висновок напрошується з Ваших незаконних дій відносно мене. Судіть самі.

 

Коли захист оскаржив абсурдну постанову про порушення кримінальної справи відносно мене до Печерського райсуду м .Києва – Вашому обуренню Пане Президенте не було меж. Це обурення Ви  висловили проводячи брифінг по телебаченню «як захисник І. Зварича посмів оскаржити постанову, та ще й чомусь в Печерський суд м. Києва !»

 

Пане Президенте, хоч Ви і займаєте найвищий пост в державі, але Ви не в праві позбавити мене права подачі скарги до суду. Це право дано мені Конституцією України. А в Печерський суд подана була скарга, так як Генеральна прокуратура України знаходиться на території Печерського району м. Києва.

 

Але підкоряючись Вашому незаконному тиску скаргу скерували на розгляд в Шевченківський райсуд м. Львова, який в таємному режимі, без моєї участі та участі мого захисника розглянув її. Копію цього рішення я до сьогодні не можу отримати, щоб його оскаржити, в разі потреби у Європейському суді з прав людини.

Подальші події почали розгортатися з Вашою участю ще цікавіше.

За блискучо проведені відносно мене оперативно-слідчі дії, через декілька днів після порушення відносно мене справи Ви нагородили слідчих Генеральної прокуратури України – орденами.

 

Вашого права нагороджувати орденами ніхто не заперечує. Але як назвати Ваші дії по врученню орденів слідчим, які тільки почали розслідування по справі і все слідство попереду? І це в справі , де дійові особи Ваші однопартійці, а Ви голова партії «Наша Україна». Хіба Ви не усвідомлювали до чого приведе таке «заохочення» слідчих на початку слідства? Ви не тільки знали пане Президенте, а й бажали тих наслідків, які наступили після дачі Вами слідчим орденів.

 

В правовій державі такі Ваші дії могли б стати підставою порушення справи за дачу хабара у вигляді ордену слідчому зацікавленою посадовою особою. А якщо ця особа Президент – то це було б підставою імпічменту.

 

Але ж ми живемо в Україні. Так що, не хвилюйтеся Пане Президенте, та й справу будуть розслідувати слідчі , яким Ви вже дали ордени!

 

Ось тому Ви й вдалися до наступних незаконних дій, грубо порушуючи мої Конституційні права. А саме 10-11 грудня 2008 року в черговий раз по телебаченню Ви назвали мене злочинцем, якого затримали на отриманні хабара.

 

Пане Президенте – я не злочинець і ніхто мене на отриманні хабара не затримував. Ви не представник слідства і не суд, а тому ніхто не дав Вам права обзивати мене злочинцем, до винесення судом обвинувального вироку. Своїми дикими цинічними діями Ви грубо порушили мою конституційну гарантію – презумпцію невинуватості.

Цим Ви завчасно визначили мою долю, як людини, як Президент України грубий  незаконний тиск на слідство та суд!

 

Але Вам і цього було мало Пане Президенте! В своїх протиправних діях Ви вирішили йти до кінця. А тому, по телебаченню в грудні 2008 р, дали вказівки Генеральній прокуратурі України, іншим державним органам – що слід робити з суддею І. Зваричем, які дії відносно мене слід вчинити, як і хто мене мав звільнити з посади судді та голови суду!

 

Чи Ви хоч усвідомлювали до чого приведуть Ваші вимоги до державних органів та посадових осіб? Слідчі, посадові особи Генеральної прокуратури України, яким Ви попередньо дали ордени, замість того, щоб розслідувати справу, користуючись тим, що я був позбавлений волі невідомими особами, стали виступати по телебаченню, давати інтерв’ю газетам, журналам, Інтернет виданням, в яких як і Ви, Пане Президенте обзивали мене злочинцем, хабарником, сексуальним маніяком, вина якого встановлена  та доведена. А заступник генерального прокурора України Кузьмін Р. вже й визначив, що я буду відбувати покарання у в’язниці. Таких публікацій в ЗМІ - сотні! Ось для чого було потрібне моє зникнення. В час утримання мене в підвалах, слідчі, політики, ЗМІ безперешкодно, не зустрічаючи жодного опору, жодного заперечення – обливали брудом та ганьбили мене і членів моєї сім’ї.

 

Так, може правий представник Генеральної прокуратури України, який в одному із інтерв’ю сказав, що відносно мене була розроблена спец операція? Що  він мав на увазі, Пане Президенте? Моє викрадення?

 

В цей же час інші державні органи після Вашої категоричної Вимоги, за декілька робочих днів , у мою відсутність, без попередження, без повідомлення про причини звільнення, звільнили мене з роботи судді, голови суду, та дали дозвіл на мій арешт. Ось для чого було потрібно, щоб я раптово зник. Тепер мене можна було арештовувати! Що і було зроблено в березні 2009 р., коли мене побитого після місяців знущань викинули біля міста Львова, СБУ мене «затримали» ! Побитого, вночі, відвезли в м. Київ де за декілька хвилин, не зважаючи на мій стан здоров’я, відсутність дієвого та ефективного захисту, мене арештували.

 

В березні, пане Президенте, я звернувся до Вас зі зверненням, в якому просив не чинити тиск на слідство та суди, не переслідувати членів моєї родини, до яких незаконно спецслужбами застосовувались психотропна зброя, конфісковувалось без рішення суду їх особисте майно, намагались та продовжують незаконно звільнити дружину з роботи, тільки тому, що вони члени моєї сім’ї  і відмовляються давати потрібні слідству покази на мене. На це звернення я отримав відповідь, що Ви особисто контролювали та продовжуєте контролювати справу відносно мене.

Хто дав Вам право, пане Президенте,  контролювати слідство та давати вказівки слідчим? Може такі права Вам дає конституція України? Ні не дає!

 

Ви самі привласнили це право, як і інші мною наведені «права» з огляду на свою безкарність за вчинене. Влада, Ви Пане Президенте боїтеся мене і це вже добре. Боїтеся, щоб я не вийшов на волю і не зміг доказати Вашу вину, вину Ваших одно партійців в фабрикуванні справи відносно мене.

 

Але навіть з цієї задушливої, темної, тюремної камери, де можливість написати є тільки на коліні, не зважаючи на всі погрози в ЗМІ, в тому числі посадових осіб прокуратури, вбити мене – я буду боротись з цією несправедливістю до кінця свого життя.

 

Після таких незаконних дій з Ви, Пане Президенте, як політик мали б подати у відставку. Розумію, що самі Ви цього не зробите. Щоб вам допомогти в цьому, ваші незаконні дії відносно мене, образливі висловлювання я оскаржив в суди України.

Якщо у Вас є ще гідність, то у судовому засіданні Ви зможете доказати правоту своїх висловлювань та дій відносно мене. Не бійтеся зробити це особисто. Дуже важливо для громадян України бачити, як Президент України відстоює особисто правоту своїх дій в суді!

 

Знаю, що Ви робите і зробите все, щоб я не був Вашим опонентом безпосередньо в суді, щоб мене і далі тримали під вартою.

 

А тому закликаю представників ЗМІ, міжнародних правових інститутів, правозахисних організацій приділити увагу розгляду моїх позивних заяв в судах, інформувати громадян України про те, чи призначені ці справи до слухання в Львівському окружному адмінсуді, в окружному суді м. Києва та Франківському райсуді м. Львова.

 

Адже там буде вирішуватись не тільки моя правота, а основа демократії, прав, свобод громадян України. Щоб ніяка посадова особа, не в залежності який пост вона займає, більше ніколи відносно нікого в Україні не змогла вчинити таких дій.

 

І ще. Це важливо. В жовтні 2007р. Пане Президенте, з Ваших рук я отримав почесне звання «Заслужений юрист України». Про це багато писали ЗМІ, цьому приділяли велику увагу народні депутати України. Щоб було всім зрозуміло : я в нікого це звання не випрошував, це Ваша ініціатива пане Президенте.

 

Але щоб ніхто не спекулював на цю тему, після вчинених Вами дій я з чистим сумлінням відмовляюсь від цього почесного звання, поки що зверненням в цьому листі, якщо ж буду мати можливість, то поверну його Вам у «Ці руки, які дарували слідчим ордени, а потім вимагали «правильного» розслідування  відносно мене справи, в руки, які підписували прохання в державні органи, щоб мене усунули з посади судді та голови суду, «руки» . які обзивали мене хабарником і злочинцем до вироку суду, які контролювали і контролюють мою справу – беріть і ніколи не говоріть Україні «що ці руки нічого не брали».

 

З повагою до Посади Президента України

Засуджений Вами та Вашими слідчими, Екс-голова Львівського апеляційного суду І.Зварич.