Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
18 апреля
Загрузить еще

Факт. А давайте без вірусів: ТОП-3 тренда наступаючої осені

Факт. А давайте без вірусів: ТОП-3 тренда наступаючої осені

Пандемія коронавірусу вже навчила людство ретельно мити руки, прикривати обличчя при чханні та уважніше піклуватися про своє здоров'я. Адже те, наскільки вдало наш організм справляється з будь-якими вірусами залежить від стану нашої імунної системи.

Тому напередодні осені з усіма її ГРВІ, грипом та в час нової активізації коронавірусу, ми вирішили проаналізувати, на які сторони життя нам треба звернути увагу, аби допомогти імунній системі впоратися з цими викликами.

1. Збалансоване харчування

Дієта для зміцнення організму повинна містити такі інгредієнти:

  • Жирні кислоти, особливо омега-3 та омега-6, що відіграють значну роль у будуванні мембрани клітин імунної системи. Тому в раціоні мають бути: жирна риба (лосось, скумбрія, оселедець, тунець, сардини, палтус), горіхи (волоські, мигдаль), рослинні олії (лляна, реп'яхова, арахісова).
  • Вітаміни. Ключові - це А (яйця, молоко, морква, шпинат, петрушка), вітамін Е (рослинні олії, горіхи), D (риб'ячий жир, скумбрія, лосось, оселедець) та С (цитрусові, різні види капусти, перець).
  • Мінерали. Зокрема селен, мала кількість якого послаблює організм, а надмірна - теж негативно впливає. Включайте в щотижневе меню рибу, морепродукти, молоко, зернові продукти, помідори, кукурудзу, але не робіть їх його основою. Важливо, аби організм отримував цинк, зміна концентрації якого призводить до порушення вродженої функції імунітету. Джерелами цинку є: м’ясо, зернові, сичужні сири, квасоля, сочевиця, морепродукти. Подбайте й про наявність залізовмісних продуктів: м’яса, зернових, субпродуктів, бобових та петрушки.
  • Пробіотики. Регулярне вживання продуктів, що містять пробіотичні бактерії роду Lactobacillus та Bifidobacterium, впливає на ефективність імунної системи. Деякі бактерії мають здатність виробляти речовини, які змінюють рН кишечника і перешкоджають росту патогенних бактерій. На пробіотики багаті молоко, кефіри, йогурти.

Мінімізуйте вживання фаст-фуду, краще готуйте вдома - зі свіжих продуктів та без зажарювання. Долучіть членів сім’ї до цієї справи, пізнавайте разом нові рецепти різних кухонь світу. Почніть з визнаної французької, а допоможе в цьому кулінарний проєкт “Відкрий аромат французької кухні разом з Хьюмер і Андрієм Дромовим”. Перші рецепти вже чекають на вас!

2. Щоденна гігієна носа

Промивання носа має стати не тільки рятувальною, а й регулярною гігієнічною процедурою. Адже якщо ніс та його пазухи належним чином очищені, вони функціонують ефективніше і тим самим краще захищають нас від проникнення вірусів, бактерій та інших мікроорганізмів.

Особливо актуально це:

  • для людей, що працюють у приміщеннях з кондиціонером,
  • тих, хто працює поблизу великої кількості пилу та інших забруднювачів,
  • під час опалювального періоду, коли нагріте повітря додатково висушує ніжну слизову носа,

У народів, де прийнято промивати ніс, рідше трапляються гайморити та простудні захворювання, промивання носа попросту профілактує їх. Для цієї процедури оптимально використовувати препарат Хьюмер в зручному економічному балоні.

Хьюмер - це справжня, жива морська вода, від природи збагачена мікроелементами, що ретельно та м'яко очищає слизову носа.

Хьюмер містить тільки натуральні компоненти, вскладі препарату стерильна нерозведена морська вода Атлантичного океану з узбережжя Бретані.

 

Препарат Хьюмер добре зарекомендував себе в Україні. Так, за даними незалежного аудиту Хьюмер є лідером по рекомендаціям ЛОР-лікарів і педіатрів за даними  Довіряють йому як професіонали, так і споживачі: препарат 6 разів отримував нагороди "Вибір року №1"*.

В лінійці Хьюмер представлені препарати як для дорослих, так і для дітей, а також навіть немовлят.

3. Фізична активність

Наукові дослідження показали, що фізична активність є профілактикою багатьох хвороб і позитивно впливає не тільки на фізичне, а й на для психічне здоров’я. Адже завдяки фізичним зусиллям наше тіло виробляє більше серотоніну, гормону щастя, який чудово врівноважує повсякденні турботи. Також часто буває, що під час легких фізичних навантажень ми просто встигаємо подумати, все спокійно влаштувати, провітрити голову і знайти вихід з проблемних ситуацій.

 

Варто зробити вищезгадані поради своїм щоденним маст-хевом, не забувати пити воду та достатньо спати, адже наразі найактуальніший тренд  - це тренд здорового способу життя.

* "Хьюмер 150 для дітей", "Хьюмер 150 для дорослих" та "Хьюмер 050 Гіпертонічний" є переможцями міжнародного фестивалю-конкурсу "Вибір року" у 2013, 2014, 2015, 2016, 2017, 2020 рр.

Реклама медичних виробів. "Хьюмер 050 Гіпертонічний", "Хьюмер 150 для дорослих", "Хьюмер 150 для дітей". Декларації відповідності №H050/01/UA, №H150/01/UA.

Виробник: "Лабораторіз УРГО", Франція. Перед застосуванням обов’язково проконсультуйтесь з лікарем та уважно ознайомтесь з інструкцією. Є протипоказання

 

 

Новости по теме: Здоровье вирус