Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
18 апреля
Загрузить еще

Факт. У центрі Дніпра підняли один із найбільших в країні Державних прапорів

Факт. У центрі Дніпра підняли один із найбільших в країні Державних прапорів

На площі Героїв Майдану найбільший у місті український стяг підняли на висоту понад 20 метрів. Зробили це за допомогою двох пожежних автодрабин.

Розмір прапора сягає 18 метрів заввишки та 12 — завширшки, тож його також вважають одним із найбільших в країні. Флешмоб присвятили українським військовим. 

"Вітаю всіх з Днем Державного Прапора України. Усе, що тут відбувалося, — технічно складна операція. Креативна ініціатива належить місцевій ДСНС. Вони нас запросили, і за підтримки мерії ми зробили цей флешмоб", — сказав міський голова Дніпра Борис Філатов.

У ДСНС кажуть: ідею запозичили в американських колег. "Ми тренувалися, і за допомогою техніки також втілили це в життя, – розповідає начальник Головного управління ДСНС в області, генерал-майор Андрій Кульбач. – Це також подарунок усім нашим військовим, які захищають нашу Батьківщину".

 

Під час підняття стяг тримали одинадцятеро рятувальників і рятувальниць.

"Я пишаюся, що ми піднімали сьогодні наш прапор – такого дня. Для мене це вперше у житті таке. Зазвичай ми рятуємо людей, знімаємо кицьок з дерев. Тому, безумовно, було трошки страху – щоб усе вийшло, щоб вітер не завалив. Та, думаю, все вийшло", – поділився враженнями командир відділення другої державної пожежно-рятувальної частини, який взяв участь у піднятті прапора, Олег Логвінов.