Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
Загрузить еще

Факт. Найкращі лікарі США безкоштовно лікуватимуть дітей у Дніпрі

Факт. Найкращі лікарі США безкоштовно лікуватимуть дітей у Дніпрі

У вересні до міста вперше приїдуть фахівці міжнародної клініки Doctors Collaborating to Help Children ("Лікарі об’єднуються для допомоги дітям") на чолі з Геннадієм Фузайловим — професором Гарвардськоі медичної школи та лікарем клініки Massachusetts General Hospital, відомим також як "лікар із Гарварду". Цю роботу він поєднує з лікарськими місіями.

Під час роботи у Дніпрі з 12 по 19 вересня іноземні фахівці щодня проводитимуть надскладні операції. "Вони всі хочуть приїхати в Україну, щоб допомогти", — сказав пан Фузайлов. 

Команда лікарів із різних штатів Америки подарує шанс на повноцінне життя 35 українським дітям віком від кількох місяців, які мають тяжкі наслідки опікових травм (рубцеві деформації), а також вроджені патології розвитку рук. 

"Я вдячний місту та області за те, що вони підтримали пропозицію нас прийняти. Підготовка до цього приїзду відрізняється. 

Огляд дітей відбуватиметься через різні платформи (онлайн, — ред.). Потім — одразу на операцію. Всіх хворих ми не можемо приймати через розповсюдження вірусу. Та ми хочемо оглянути якомога більше пацієнтів", — додав професор Гарвардськоі медичної школи. За його словами, крім безпосереднього лікування маленьких пацієнтів, важливим фактором цієї місії буде взаємодія лікарів різних країн і спільна робота: "Ми говоримо також про довготривалу співпрацю — коли ми відкриємо ворота до Дніпра для трьох наших великих інститутів медицини Америки"

З такою думкою погоджується мер Дніпра Борис Філатов. 

"Наші американські колеги проведуть так званий майстер-клас для наших, вітчизняних лікарів. Вони зможуть перейняти досвід і використовувати його надалі. Тому ця місія має дві цілі. Лікування дітей з усієї країни та обмін безцінним досвідом", — зауважив Філатов. 

Безкоштовне лікування та реабілітацію діти проходитимуть у Дніпропетровській обласній дитячій клінічній лікарні. "Це надважлива подія, яка планується. Я впевнений, що багато дітей будуть також зі сходу країни", — додав перший заступник голови  ОДА Володимир Орлов.

У лікарні вже підготували окремий поверх, де є все необхідне. "Приїзд пана Фузайлова для нас велика честь та великий виклик. Ми готуємося до цього", — сказав генеральний директор дитячої клінічної лікарні Олексій Власов.

Зареєструватися для проходження лікування потрібно протягом місяця. 

Координатор проекту Мирослава Децик: +380 67 314 5221. Геннадій Фузайлов: [email protected], +1-508-561-4720.