Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
18 марта
Загрузить еще

Факт. У Дніпрі містяни різного віку об’єдналися, щоб висадити дерева для нового скверу

Факт. У Дніпрі містяни різного віку об’єдналися, щоб висадити дерева для нового скверу

Це – продовження акції #Дніпро_квітучий, яку започаткували кілька років тому. Із приходом весняного тепла у місті не лише прибирають вулиці, а й комплексно беруться за озеленення. 

"Дерева висаджували завжди, утім, нині ми зосереджені на тому, аби робити це централізовано – силами відповідних департаментів, небайдужих містян, бізнесу. Ця робота системна. Важливо, коли люди, наші земляки, також долучаються до цього", – сказав мер Дніпра Борис Філатов, який також долучився до акції з озеленення. Він додав, що замість старих аварійних дерев у місті завжди з’являється більше нових зелених насаджень. 

Новий сквер розташовується по вулиці Новоорловській, 1-А – біля НВК № 59. Символічно він має назву "Зв’язок поколінь", адже наймолодшому садівнику, який прийшов сюди із прабабусею, ще не виповнилося і 4 років. 

"Ми з Даміром прийшли. Це мій правнук. У нас таке садівництво вперше. Та чим більше буде дерев, тим краще – тому це важливо. Ми ж тут живемо, це наш район", – розповіла дніпрянка Любов Бринцева. 

Семикласниця Соня теж висаджує дерева вперше у житті. Дівчина переконана, що така праця буде корисною для всіх: "Ми робимо це, щоб було красиво, адже раніше тут лише вигулювали собак, і було постійно брудно. А тепер буде сад".

У сквері висадять клени, ясені та дуби. "Район забруднений, тож потрібно більше дерев. Ми завжди долучаємося до всіх акцій нашого університету, і добре, що звернули увагу ще й на це питання", – переконана слухачка "Університету третього віку" Валентина Авілова. 

Загалом під час проведення акції #Дніпро_квітучий силами міської влади, представників громадськості, екосвідомого бізнесу та небайдужих дніпрян висадять понад 10 тис. дерев і кущів.