Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
25 апреля
Загрузить еще

Факт. Аналіз охоронного ринку

Факт. Аналіз охоронного ринку

Тут і там жителям столиці пропонують підключитися до пультової охорони на вигідних умовах. Проте хто пропонує? Попри поширеність ринку популярність його представників є обмеженою і на думку приходить лише декілька фірм, які особливо активно користуються рекламою чи брендованими авто. Та й чи такі вигідні ці умови, якщо задуматися, що саме ви отримаєте за свою абонплату у разі бойового спрацювання сигналізації?

Та й взагалі, чи знаєте ви, на що варто звертати увагу при виборі охоронної компанії?

При підключенні до послуг охорони варто проводити детальний аналіз гаранта своєї безпеки, адже ціна його помилки вимріюється вартістю майна обікраденого клієнта, а часом і життям його сім’ї. І чим більше факторів буде розглянуто, тим краще, але для початку вистачить і декількох більш базових параметрів:

Кількість машин

Чим більше територія реагування, тим більше потрібно для цього машин. Щоб покрити весь Київ потрібно не менше 20 патрулів, а такими масштабами можуть похвалитися лише одиниці. Тому багато компаній вважають за краще не вказувати розміри свого автопарку.

Швидкість реагування

Грабіжникам, щоб ґрунтовно обікрасти квартиру достатньо близько 10 хвилин. Якщо охороні потрібно більше, щоб прибути на затримання – вважайте у вас нема охорони. У цілому, швидкість реагування є наслідком розміру автопарку, рівня підготовки операторів центрального пульта та охоронців, тому по ній можна багато про що зробити висновки. 

Офіс

Є настільки дрібні охоронні компанії, що їх офіс знаходиться в орендованій кімнатці. Вони можуть бути посередником, який знаходить потенційних клієнтів, пропонує відмінні умови за незначну суму, і або не надає послуги з охорони, або віддає охорону третім особам, і невідомо чи приїде хтось на тривогу взагалі.

Тому на етапі вибору компанії краще приїжджати в офіс на екскурсію чи хоча б перевірити, де знаходиться головна будівля і як вона виглядає. Чим краще умови офісу - тим вище матеріальна база компанії.

Кількість клієнтів

При бажанні намалювати можна будь-яку цифру, але якщо компанія заявляє, що її кількість клієнтів вимірюється в тисячах, то ви напевно мали бачити їх брендовані авто, фірмові наліпки на дверях чи вікнах об'єктів тощо. Не може компанія-гігант залишатися інкогніто, якщо їй довіряють безпеку тисячі сімей.

Рекламна активність

Реклама – двигун прогресу. І якщо компанія прагне розвиватися та розширювати свою діяльність, в її інтересах отримати якомога більше клієнтів із різних джерел. А якщо фірма працює більш підпільно, підсовуючи рекламні папірці в двері, не маючи сайту та соцмереж - можливо, немає і самої компанії.

Клієнтський досвід

Щоб уникнути власних помилок іноді варто довіритися чужому досвіду. Дізнатися про основні мінуси компанії досить часто можна із відгуків в Інтернеті. Про плюси також можна, але ділитися негативними моментами в співпраці люди прагнуть більше, ніж хвалити. Звертайте увагу на кількість відгуків та основні моменти, які в них обговорюються, адже між "ніхто на виклик не приїхав" та "затримали грабіжника, але розбили вазу" велика різниця, а оцінка може бути однаковою.

Вартість послуг

Занадто низькі ціни повинні насторожувати, як і занадто високі. Дійсно вигідні акційні пропозиції можуть дозволити собі компанії, які вже затвердилися на ринку, мають стабільну клієнтську базу та налагоджені робочі процеси. Вони знають, яким чином і коли можуть надати знижки чи бонуси без втрати якості роботи.

Занадто ж високі ціни можуть бути спробою швидше відбити свої інвестиції за рахунок клієнтів.

А зараз практичне дослідження. Нижче наведено декілька охоронних компаній Києва із різних категорій – хтось більш розрекламований та на слуху, про когось ви ймовірно чуєте вперше. Але кожна компанія, яка береться за охорону, незалежно від розмірів та популярності має відповідати стандартам, які дозволять їй якісно виконувати обіцяну роботу. Тож перевіримо, що пропонує нам ринок безпеки.

Поліція охорони

Кількість машин: -

Швидкість реагування: -

Місцезнаходження офісу/його наявність: окрема будівля за адресою: вул. Малопідвальна, 5

Кількість клієнтів: 183047 клієнтів сумарно зі 147 відділень по Україні.

Рекламна активність: -

Вартість послуг: нема у відкритому доступі

Загальні "+" та "-": єдина в Україні охоронна структура, працівники якої мають визначені Законом права та повноваження на озброєну охорону та застосування відповідних санкцій щодо правопорушників.

Клієнтський досвід: загальна оцінка на otzyvua – 2.0, сформована на базі 33 відгуків, частина яких є скаргами колишніх співробітників компанії.

 

Венбест

Кількість машин: 36 нарядів у Києві.

Швидкість реагування: -

Місцезнаходження офісу/його наявність: окрема будівля за адресою: пр-т Перемоги 90/1

Кількість клієнтів: 79 062 об’єктів під охороною по Україні.

Рекламна активність: 3

Вартість послуг: абонплата для квартир від 299 грн/місяць, для бізнесу – від 499 грн/місяць.

Загальні "+" та "-": матеріальна відповідальність

Клієнтський досвід: -

Шериф

Кількість машин: 50 патрулів.

Швидкість реагування: 1-7 хвилин.

Місцезнаходження офісу/його наявність: окрема будівля за адресою: вул. Сосницька, 1/44

Кількість клієнтів: понад 30 000 об’єктів по Україні.

Рекламна активність:5

Клієнтський досвід:5

Вартість послуг: абонплата для квартир від 349 грн/місяць, для бізнесу – від 449 грн/місяць.

Загальні "+" та "-":

+ широкий спектр послуг: від пультової охорони до детективної діяльності.

Охорона і Безпека

Кількість машин: понад 24 авто в Києві.

Швидкість реагування: від 3 до 9 хвилин залежно від регіонів покриття групою швидкого реагування, карту яких можна знайти на сайті компанії.

Місцезнаходження офісу/його наявність: офіс знаходиться в будівлі багатоповерхового будинку за адресою: вул. Бориса Гмирі, 5-A

Кількість клієнтів: 50 308 об’єктів сумарно в Києві та Харкові.

Рекламна активність: -

Вартість послуг: абонплата для квартир від 255 грн/місяць, для бізнесу – від 315 грн/місяць.

Загальні "+" та "-": Єдина компанія яка встановлює датчики прибуття групи швидкого реагування на об’єктах.

Матеріальна відповідальність.

Клієнтський досвід:

Охоронний холдінг

Кількість машин: -

Швидкість реагування: -

Місцезнаходження офісу/його наявність: окрема будівля за адресою: вул. Курнатовського, 20-А

Кількість клієнтів: понад 34,4 тисячі об’єктів по Україні.

Рекламна активність: -

Вартість послуг: абонплата для квартир від 250 грн/місяць, для бізнесу – від 450 грн/місяць.

Загальні "+" та "-": використовують у тому числі партнерську мережу для реагування

Клієнтський досвід:

Сіріус

Кількість машин: понад 120 авто, якщо вірити тому, що компанія використовує не лише власні брендовані авто, а й орендовані без розпізнавальних знаків.

Швидкість реагування: 4-6 хвилин.

Місцезнаходження офісу/його наявність: два головни офіси, які розподілені за напрямками. Головний офіс за напрямком пультової охорони – окрема будівля за адресою: вул. Миколи Голего, 8

Кількість клієнтів:

Рекламна активність:

Клієнтський досвід:

Вартість послуг: абонплата для квартир від 340 грн/місяць

Загальні "+" та "-":

Другий дивізіон

Це не назва компанії, а загальна оцінка більшості невеличких охоронних компаній, кількість клієнтів яких здебільшого налічує 1 000 об’єктів.

Автомобілі та швидкість реагування: власних авто не мають, як і пультів центрального спостереження. Є посередниками, які передають виклики охоронним компаніям-партнерам. Ці ж компанії у першу чергу реагують на власні виклики, а вже потім на партнерські.

Офіс: орендовані офіси в підвалах чи на перших поверхах багатоповерхівок.

Рекламна активність: друковані оголошення на під’їздах, зупинках тощо; листівки в дверях квартир та в поштових ящиках.

Клієнтський досвід: все добре до першого спрацювання

Вартість послуг: на рівні вищеперерахованих конкурентів або в незначній мірі нижчі.

Новости по теме: Охрана Киев