Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
Загрузить еще

Факт. Лікар виписав Фортезу: ТОП-5 фактів про засіб

Факт. Лікар виписав Фортезу: ТОП-5 фактів про засіб

Якби хвороби були запланованими, все виглядало б так. Ви переробили всі свої справи, запаслися цікавим чтивом або відео-іграми, смачними чаями. І тільки потім би захворіли. Прийшов би приємний лікар: огляд, дружня кава і розмова про погоду. А коли б ви лишилися один на один із рецептом, то мали б ще багато часу, щоб почитати про призначені ліки в Інтернеті — відгуки споживачів на форумах, висновки експертів. А ще б зателефонували іншим лікарям, щоб порівняти думки, не оминули б й друзів...

Але насправді хвороба — особливо інфекційна — розвивається так стрімко, що мчиш за рятівними ліками одразу як діагностовано захворювання. Швидко їх застосовуєш і тільки потім з'ясовуєш, наскільки вони допоміжні. Щоб ви були спокійні, незалежно від того, чи препарат вам виписав лікар, чи ви самі визначили їх вживання за потрібне, ми дещо попрацювали.

Пропонуємо вашій увазі 5 фактів про найбільш популярний засіб від болю в горлі та роті — Фортеза. Більше не треба гуглити чи бродити по форумах, всю важливу інформацію про цей препарат ми зібрали в одному місці.

1. Є спрей та розчин: радить лікар, вирішує хворий

Одразу треба зауважити, що під назвою “Фортеза” випускаються 2 препарати. Те, який з них купити, залежить від 2-х факторів:

1 - характеру вашої проблеми (горло чи ротова порожнина),

2 - того, як вам її зручніше позбутися.

Лікарі радять застосовувати спрей при фарингіті, захворюваннях горла, що супроводжуються запальними процесами. Він зменшує набряк та запалення, знеболює. Дозволений з 4-років.

А розчин вживають здебільшого при запаленні та болю в порожнині рота. Він доречний при стоматиті, гінгівіті, а також після видалення зубів у для дітей з 12-ти років і дорослих.

Але і біль в горлі можна лікувати розчином (ним добре робити полоскання), тоді як спрей може брати участь у лікуванні полості рота, коли людині психологічно так комфортніше.

2. Дійсно знеболює, дійсно зменшує запалення

В цьому принципова відмінність спрею Фортеза від багатьох аналогічних засобів, які просто містять антисептики, що на біль в горлі ніяк не впливають. Діюча речовина Фортези - бензидамін гідрохлорид, це нестероїдний протизапальний засіб.

В 2013 році були проведені клінічні дослідження щодо ефективності цієї речовини. Було доведено, що вона  досягає ефективної концентрації в тканинах слизової оболонки, інтенсивно накопичується у вогнищі запалення і швидко знеболює - всього за 60 секунд. Дослідники виявили, що ефект від вживання зберігається понад 90 хвилин.

3. Фортеза має гарні відгуки споживачів

На інтернет-майданчиках, де користувачі активно діляться своїм споживчим досвідом, Фортеза має переконливу більшість хороших рекомендацій.

Зазвичай, споживачі виділяють передусім приємний помірно-солодкуватий смак і те, що спрей добре зрошує ротову порожнину. Пишуть, що ліки від болю в горлі у формі спрею зручно застосовувати під час роботи на відміну від льодяників. А історії лікування із застосуванням спрею Фортеза, як правило, свідчать про покращення стану хворого вже на другий день після регулярного застосування спрею.

4. Препарати мають чіткі інструкції із застосування

Інструкції-владищі до ліків інколи написані такою суто-медичною та незрозумілою мовою, що й читати не хочеться — все одно заплутаєшся. Але виробники Фортези - потрібно віддати їм належне - постаралися легко витлумачити способи застосування препаратів.

Спреєм орошаємо горло:

  • по 4-8 розпиленньвід 2 до 6 разів на добу для дорослих
  • по 4 розпилення 2-6 разів на добу для дітей з 6 до 12 років
  • дітям 4-6 років розраховуємо дозу в залежності від маси тіла - 1 розпилення на кожні 4 кг (максимально 4 розпилення 2-6 разів на день).

А розчином у кількості 15 мл (це 1 ковпачок) на протязі 20-30 секунд полощемо горло чи порожнину рота 2-3 рази на добу. Не ковтаємо, а випльовуємо після застосування.

 

5. Неодмінний компонент домашньої аптечки

І хоча цей засіб часто зустрічається в списку препаратів, що призначається лікарями, купити Фортезу можна в будь-якій аптеці й без рецепту. Доволі широкий спектр застосування, довгий термін придатності (2 роки) та доведена ефективність робить Фортезу добрим помічником.

Реклама лікарського засобу. Фортеза, бензидамину гідрохлорид, спрей для ротової порожнини 0,15% 30 мл. Фортеза, бензидамину гідрохлорид, розчин для ротової порожнини 0,15% 120 мл. Виробник: АБДІ ІБРАХІМ Ілач Санаї ве Тіджарет А.Ш., Туреччина для  Дельта Медікел Промоушнз АГ, Швейцарія.  Р.П. МОЗ України: №UA/13797/02/01 від 22.07.2019. Р.п. №UA/13797/01/01 від 22.07.2019. Є протипоказання та побічна дія. Перед застосуванням уважно ознайомтесь з інструкцією та обов’язково проконсультуйтеся з лікарем.

 

 

Новости по теме: Здоровье лекарства