Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
Загрузить еще

Вербна неділя: ворожіння та забобони

Вербна неділя: ворожіння та забобони
Фото: Вербная неділя 2018. Фото: hochu.ua

Ворожіння і ритуали на Вербну неділю

  • Якщо злегка побити дорослого або дитину гілками посвяченої верби - буде здоровим цілий рік. При цьому треба промовляти: "Будь таким же сильним, як верба, таким же здоровим, як її коріння і таким же багатим, як земля".
  • Якщо палицю верби увіткнути в землю до гори ногами, то вона все одно візьметься, і буде рости. Тому якщо хвора людина в церкві візьме гілочку верби і поводить нею по тим місцям тіла, які особливо турбують, примовляючи: "Святий Дух, через вербу входь - хвороба виходь. Верба прийде - хворобу віднесе", то він може зцілитися.
  • При безсонні гілочку верби потрібно поставити біля ліжка.
  • Вважається, що якщо з'їсти дев'ять вербних бруньок з освяченої в храмі гілки, то можна захиститися від будь-якої хвороби.
  • Якщо жінка не могла завагітніти, то їй рекомендували вживати бруньки верби.
  • Також є повір'я, що якщо з'їси бруньку з освяченої верби, то зможеш завершити важливу справу. Тому перед складними переговорами або завданням можна з'їсти одного "котика" з освяченої гілки і запити святою водою. Але тільки у крайньому випадку.
  • Якщо у Вербну неділю подумати про кохану людину, то вона прийде. Зазвичай цим ритуалом користувалися молоді дівчата, яким сподобався якийсь хлопець. Встаючи вранці, вони починала думати про того, хто подобається, і зазвичай ввечері суджений приходив.
  • Посадиш кімнатну рослина на Вербну неділю - будеш багатим. Найкраще для цього підійде грошове дерево.
  • Гілки верби в будинку, освячені в церкві, будуть оберігати господарів від негараздів і стихійних лих.
  • Якщо пустити освячену вербу на воду і гілочка спливе, то в будинок припливуть добро і фінансове благополуччя.
  • Щоб тварини добре плодилися і не хворіли, їх годували спеціальним короваєм або хлібцями, в які запікали бруньки верби.
  • Спалювання освяченої гілочки верби захищає будинок від пожежі. А освячена гілочка, прикріплена до даху будинку, збереже здоров'я і дасть спокій.
  • Щоб позбутися від головних болів, за день до свята потрібно розчесати волосся, опустити пару волосинок в воду і полити нею вербу. Хвороби підуть в землю разом з водою.
  • Сімейний оберіг на Вербну неділю. Для цього потрібно стільки вербних гілок, скільки людей в родині. Рано вранці, на світанку, зріжте гілки, потім йдіть на ранкову службу і посвятіть їх. Прийшовши додому і, випивши свяченої води, починайте з лоз плести косу, подумки представляючи в цей час, як всі домочадці взялися за руки і утворили коло. Після завершення роботи нехай найстарший член родини, тримаючи вінок перед іконою Божої Матері, прочитає: "Вербою святий Павло махав, від нас недругів відганяв. Як правда, що Вербнк неділю шанують, так і правда, що злі люди не пристануть. Амінь". 3 рази. Вінок зберігати рік у ікон. Амінь.
  • Також у Вербну неділю роблять приворот на вербу. Для цього зламайте гілочку і скажіть: "До тих пір, поки верба за іконою лежати буде, доти мене чоловік не розлюбить, не забуде. Амінь". Вербу покладіть за ікону і не викидайте.
  • Любовний приворот в Вербну неділю. До сходу сонця дівчина повинна наламати гілочок з верби і з усією вірою і любов'ю заговорити їх: "Як Вербну неділю в радість всьому світу православному, так би я була в радість моєму милому, рабу Божому (ім'я). Як чекає народ селянський дзвону дзвонового до обідні святкової, так би раб Божий (ім'я) чекав мене, чекав мене, в людській юрбі шукав мене, у вікні визирав, усюди видивлявся. І кидався б, і кидався б на зустрічній стежці і тягнув до мене руки білі. Як не буде Вербне свято церквою забуте, так і не забуде мене ніколи раб Божий (ім'я). Амінь". Заговорені гілочки дівчина повинна зберігати у себе в спальні, поки не збудеться те, що вона побажала.
  • Циганський приворот на Вербну неділю: зламайте кілька гілочок верби, принесіть їх додому і перев'яжіть червоною тасьмою, примовляючи при цьому: "Вербний вузол мою любов зв'яже. Поки вузол зв'язаний, ніхто мою любов не розв'яже. Поки верба за іконою лежати буде, до тих пір мене раб Божий (ім'я коханого) не розлюбить, не забуде. Амінь ". Гілочки верби покладіть за ікону і ніколи не викидайте, інакше ви зламаєте життя і собі і коханій людині.

За матеріалами: sotok.net і vedmochka.net

Новости по теме: Пасха 2018