Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
25 апреля
Загрузить еще

ФАКТ. Відкритий лист трудового колективу ПАТ "Завод МАЯК"

На жаль, усі наші попередні звернення до представників влади залишилися без відповіді і конкретних дій на підтримку трудового колективу заводу "Маяк". На даний час 600 працівників залишилися на вулиці та без заробітної плати. Ми підтримуємо публікації у ЗМІ та намагаємося привернути увагу до наших проблем.

http://vlasti.net/news/306404

https://antikor.com.ua/articles/327176-bonni_i_klajd_po-ukrainski

Президенту України

ЗЕЛЕНСЬКОМУ В.О.

 

Прем’єр-міністру України

ГОНЧАРУКУ О. В.

 

Секретарю Ради національної

безпеки і оборони України

ДАНИЛЮКУ О. О.

 

Міністру оборони України

ЗАГОРОДНЮКУ А.П.

 

Генеральному директору

ДК "Укроборонпром"

АБРОМАВИЧУСУ А.

 

Голові Служби безпеки України

БАКАНОВУ І. Г.

 

Заступнику Керівника Офісу

Президента України

КОВАЛЕНКО А.М.

 

Заступнику Генерального

прокурора-Головному

військовому прокурору

ЧУМАКУ В.В.

 

Голові Комітету Верховної Ради

України з питань національної

безпеки, оборони  та розвідки

ЗАВІТНЕВИЧУ О.М.

 

Шановні посадовці!

Звертаємося до Вас із проханням звернути увагу на ситуацію, яка склалася навколо ПАТ "Маяк". ПАТ "Маяк" - це завод по виробництву зброї, який входить до сфери управління ДК "Укроборонпром". Завод відомий виробництвом мінометів "Молот" та іншої стрілецької зброї.

На даний час директором заводу є В. Гаврілов.

За один рік діяльності пана В. Гаврілова завод був пограбований, втратив державні замовлення, припинив постачання зброї у зону бойових дій на Сході України потонув у боргах, в тому числі і по зарплаті.

З боку В. Гаврілова припинили виконуватися всі контракти з Міністерством оборони України, з "Укрспецекспортом" та "Укрінмашем". Було зірване постачання 40 кулеметів Харківському заводу імені Малишева через що не були укомплектовані БТР.

На даний час скорочені співробітники заводу, яким не вплачується заробітна плата, а також не сплачуються податки. Все устаткування заводу вирізане на металобрухт, збільшується з кожним днем борг за комунальні послуги, система опалення розморожена. Борг за електроенергію біля 5 млн. грн. Приміщення заводу здаються в оренду за "чорний нал". Всі контрагенти заводу звернулися до суду по стягненню заборгованості -це 35 юридичних осіб та трудовий колектив.

Аналіз свідчить про те, що Л.В. Гаврілова – Голова Держаудиту України слугує прикриттям для деструктивної діяльності свого чоловіка В. Гаврілова на заміну якої не публікує результати аудиторської перевірки ДК "Укроборонпром" за 2015-2017 рр.

Київська місцева прокуратура №5 порушила кримінальну справу  та повідомила про підозру гендиректору та Голові правління заводу "Маяк" В. Гаврілову у зв’язку із  невиплатою зарплати співробітникам у сумі 11,2 млн грн.  В. Гаврілова підозрюють у безпідставній та умисній невиплаті зарплати (ч.1 ст.175 Кримінального кодексу України).

При цьому, попереднє керівництво ДК "Укроборонпром" закривало очі на злочинну діяльність директора заводу В. Гаврілова, який спромігся оформити на себе 9 патентів заводу (2 міномета, снайперський комплекс та інше).

Враховуючи вищевикладене і те, що наші попередні багаточисленні звернення не дали результатів, сподіваємося, що Ви, шановні посадовці, дасте вказівки правоохоронним органам перевірити викладені факти по-суті, посприяєте виплаті боргів по заробітній платі та зміните керівництво заводу.

З повагою,

Трудовий колектив заводу "Маяк"