Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
Загрузить еще

Коллектив "Укртранснафты" обратился к Петру Порошенко и Арсению Яценюку

Коллектив
Фото: Фото: соцсети

Президенту України

Порошенку П.О.

Прем’єр – міністру України

Яценюку А.П.

Високоповажний Пане Президенте!

Високоповажний Пане Прем’єр – міністре!

Звернутися до Вас змушують події, які в останні дні відбуваються навколо нашого підприємства – національного оператора нафтотранспортної системи України, Публічного акціонерного товариства "Укртранснафта", 100% акцій якого належать Державі.

В березні поточного року, після неодноразових спроб та шаленого опору з боку, на перший погляд, не пов’язаних з нашим підприємством відомих людей, завдяки Вашим особистим втручанням вдалося змінити колишнє керівництво, яке перетворило успішне державне підприємство на частину відомої приватної бізнес-групи, що використовувала державні активи нафтотранспортної системи України у далеких від державних, приватних цілях.

Наслідками такої діяльності стало зниження обсягів транспортування нафти, зупинка окремих нафтопроводів з витісненням технологічної нафти, скорочення найбільш мотивованого та кваліфікованого, але незручного персоналу, та незадовільний технічний стан значної частини об’єктів системи нафтопроводів у зв’язку з відсутністю необхідних інвестицій у ремонт та реконструкцію основних фондів. Значна кількість резервуарного парку та нафтопроводів були виведені з експлуатації та звільнені від технологічної нафти, в т.ч. одна з 2-х ниток нафтопроводу "Дружба", що є основним діючим напрямком транзиту нафти через територію України в напрямку країн ЄС. 

Протягом 2011 – 2014 рр. з системи нафтопроводів було витіснено понад 700 тис. тонн державної нафти, 100 тис. тонн з якої було перероблено на потужностях одного з найбільших нафтопереробних підприємств України.

Під приводом нестачі виробничих потужностей майже 400 тис. тонн державної нафти у 2013 – 2014 рр. було розміщено в резервуарах приватних підприємств відомої бізнес-групи зі ставками на зберігання, які у 5 – 6 разів перевищують ринкові та вже призвели до сплати майже 400 млн. грн. державних коштів, а ще 200 млн. грн. пред’явлені Товариству у вигляді заборгованостей та штрафних санкцій. 

Зміна керівництва Товариства в березні поточного року дозволила оперативно вжити заходи, спрямовані на приведення виробничих потужностей у нормальний стан та повернення частини технологічної нафти до нафтотранспортної системи Товариства. Вже сьогодні існує можливість повернення до системи Товариства понад 250 тис. тонн власної нафти. Саме з небажанням або навіть неможливістю повернення державної нафти ми пов’язуємо останні події, що відбуваються навколо ПАТ "Укртранснафта".

Залякування суспільства зупинкою видобутку нафти або підвищенням цін на бензин мають єдину мету – перешкодити ПАТ "Укртранснафта" у проведенні необхідних ремонтних робіт для забезпечення надійності нафтопроводів та повернення технологічної нафти з приватного зберігання до системи магістральних нафтопроводів.

За ініціативи нового керівництва Товариства, переглянуто та суттєво підвищено тарифи на транспортування нафти за внутрішніми маршрутами транспортування, єдиними замовниками послуг за якими є відомі, пов’язані з колишнім керівництвом Товариства, компанії, для яких ПАТ "Укртранснафта" протягом багатьох років надавало послуги за суттєво заниженими тарифами. 

Товариство вперше за багато років повернулося обличчям до колективу та виробництва: створюються умови для повернення кваліфікованих кадрів, відновлення втрачених соціальних та людських стандартів. 

Зокрема, відновлюється повний робочий тиждень для виробничих підрозділів, проведено підвищення заробітної плати для захисту доходів працівників в умовах високих темпів інфляції, розпочато роботи щодо покращення побутових умов роботи персоналу. Також, переведено рахунки Товариства до державних банків та збільшено обсяг платежів податків і зборів до Державного бюджету України, що є одним із ключових завдань державного підприємства.

Однак, найголовнішою зміною, яка відбулась за цей нетривалий термін є відродження нашої віри в Державу, віри в те, що Держава потребує наших знань, ідей та праці. Багато років колектив Товариства мусив виживати під управлінням кланової системи, заснованої на "своїх людях", в якій професійність та порядність вважались вадами.

На тлі непростих, але позитивних зрушень в нашій країні, колектив Товариства з великим занепокоєнням спостерігає за спробами колишнього керівництва ПАТ "Укртранснафта" повернутись до управління Товариством, використовуючи корумповану судову систему на фоні активних спроб блокувати всіма можливими засобами повернення технологічної нафти, розміщеної в резервуарах ПАТ "Укртатнафта", до системи магістральних нафтопроводів України, вимагаючи при цьому сплати сотень мільйонів державних гривень за її, так зване, зберігання.

Високоповажні Пане Президенте України та Пане Прем’єр-міністре України, колектив ПАТ "Укртранснафта" опинився перед загрозою повернення у минуле – загрозою повернення до системи, спрямованої на розвал одного з провідних вітчизняних підприємств та використання державних активів для здобуття приватних вигід, у минуле, що засноване на шахрайстві, залякуванні та принижені, у минуле, в якому не було місця професійності, відкритості та гордості за власну працю.

Ми не хочемо такого повернення! Ми вміємо та хочемо працювати на користь України, а не олігархів з потрійним громадянством.

Просимо Вас втрутитись у ситуацію, що складається навколо ПАТ "Укртранснафта" з метою забезпечення захисту державних інтересів України.

Слава Україні!

З повагою,

Колектив ПАТ "Укртранснафта"                               

Новости по теме: "Укрнафта" скандал